Social

Dispensar uman modern în comuna Scoarța

 

Comuna Scoarța va avea unul dintre cele mai moderne dispensare umane din județul Gorj! Administrația locală a reușit să acceseze fondurile necesare, iar clădirea va fi modernizată „din temelii”. Dispensarul este, în momentul de față, singurul din comună, dar administrația locală dă asigurări că se vor mai construi încă două pentru ca oamenii să fie scutiți de drumuri prea lungi atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate.

În momentul de față, muncitorii lucrează de zor la reabilitarea dispensarului. Lucrările au luat startul în iunie, iar firma care a câștigat licitația are la dispoziție nouă luni să finalizeze proiectul. 

„În cazul acestui proiect vorbim, în principal, despre eficientizarea energetică. S-a pus accent pe termoizolarea clădirii în zonele vulnerabile. De asemenea, constructorul va monta panouri fotovoltaice. O să fie schimbate toate instalațiile electrice și sanitare, cu unele noi și moderne. Este un proiect a cărui investiție se ridică la aproximativ 1,6 milioane de lei și presupune o reabilitare în proporție de 90% a clădirii”, a declarat Laurentiu Claudiu Pînișoară, șef Serviciu Achiziții și Investiții din cadrul primăriei comunei Scoarța.

În momentul de față dispensarul este singurul din comuna Scoarța, dar reprezentanții administrației locale afirmă că, pe viitor, vor mai construi încă două. 

„Lucrările sunt avansate, oamenii își fac treaba foarte bine în condițiile în care vremea a și fost cum a fost în această perioadă. Acest dispensar este extrem de necesar oamenilor din comună și de aceea ne bucurăm mult că am reușit să obținem banii necesari pentru reabilitarea lui. Noi intenționăm să mai construim unul, prin CNI, în satul Budieniși un altul în satul Bobu, acolo unde am identificat și o clădire potrivită pentru un astfel de sediu. Este foarte important ca omul să aibă acces facil și în condiții optime la actul medical. În momentul de față, la dispensarul uman din comuna Scoarța există doar servicii medicale pentru medicina de familie, însă planurile noastre sunt ca pe viitor să fie înființate și alte ramuri”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

 

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: