pamFLEȚI

Din vocabularul parlamentarilor care se bălăcăresc pe internet și la radio: „Șobolani”, „penibili”, „mincinoși”

 „Șobolani”, „penibili” sau „mincinoși”. Acestea sunt apelativele pe care le folosesc trei parlamentari de Gorj să se atace unii pe alții pe Facebook sau la radio. Mărul discordiei a devenit recent drumul expres Târgu Jiu – Craiova, despre care PSD strigă sus și tare că se face, USR țipă că n-are cum să se facă pentru că nu-s bani. Din altă barcă, urlă senatorul liberal care-și numește adversarii politici „șobolani care ies din gaură să mai ronțăie cașcavalul” de care face el rost.

 

 

Nu e vreo fabulă. Așa au ajuns atacurile politicienilor în România lui 2024. De exemplu, senatorul Ion Iordache de la PNL și-a dat drumul la gură într-un interviu la radio. Și-a atacat adversarii de la PSD pe care i-a numit șobolani pentru că s-au lăudat cu același lucru ca și el, doar că după el. Și anume, că i-au transmis ministrului Energiei să prelungească soarta mineritului din Gorj. Ei se ceartă, dar degeaba pentru că, momentan, totul este la stadiul de vorbă plimbată dintr-un birou în altul, de la un post de televiziune la altul și tot așa. Nu există vreun demers făcut oficial și nici vreo hotărâre luată. 

Însă de eroi nu ducem lipsă pe scena politică. „Oamenii din companie au cel mai mare nivel de salarizare din ultimii 20 de ani. Compania a angajat oameni atât de mulți oameni câți nu s-au angajat de la Revoluție încoace. Ați văzut atitudinea de șobolani a celor de la PSD care, după ce am fost la ministru și am stabilit că va face demersurile și pentru prelungirea termenelor planului de restructurare, a ieșit și șobolanul din gaură să spună că a vorbit el cu Ciolacu și va face Ciolacu. Atitudinea de șobolani continuă. Ies, fură cașcavalul și intră din nou în gaură să-l ronțăie”, e declarația făcută de Ion Iordache la Radio Infinit.

Altă dispută a politicienilor s-a dus în jurul drumului expres Târgu Jiu – Craiova. PSD a anunțat că se face, se licitează, însă USR a reacționat. A spus că nu sunt bani fix pentru tronsonul care ne interesează: de la Târgu Jiu la Filiași. 

Primul care a reacționat după afirmația lui Radu Miruță, de la USR, a fost Mihai Weber, deputat PSD. “Cine se mai uită în gura lui Miruță? E așa de penibil încât și el cred că se sperie când se uită în oglindă. Ăștia de la USR, pe lângă faptul că parcă sunt îndoctrinați, dacă le arăți o roșie coaptă și le spui că e roșie, ei spun că e albastră și merg toți încolonați. Nu fac decât să păcălească. Miruță nici nu ar trebui să ridice glasul pentru că e gorjean și orice investiție ar trebui să fie sprijinită indiferent din ce formațiune faci parte. Ar trebui să tacă pentru că la Transporturi a fost colegul lui, Drulă, care n-a mișcat nimic și cred că s-a și opus că investiția a fost ținută în sertar mai mult de nouă luni”, a afirmat Mihai Weber.

Nici reacția lui Miruță nu s-a lăsat prea mult așteptată. I-a făcut iar mincinoși pe cei de la PSD.

“Domnule Weber, vad ca va enervati si incepeti atacul la persoana! Nimic trebuie sa va fie sloganul la urmatoarele alegeri. Ati fost invatat in judetul asta ca dumneavoastra sa mintiti si toti sa taca pentru a nu va devoala minciuna, pentru ca oamenii simpli sa nu isi dea seama ca sunt mintiti. Asa ati comunicat: dvs minteati, toti taceau si va lasau minciuna necombatuta. Ca orice om fara nicio realizare profesionala, deveniti agresiv cand sunteti prins cu minciuna, va ustura si va inteleg sincer. Dupa penibilul in care ministrul Grindeanu insusi v-a spus ca mintiti, o perioada ar fi indicat sa luati pauza din a comunica public, ca rade lumea de dumneavoastra”, a reacționat deputatul Radu Miruță, de la USR. 

În concluzie, toți o apă și-un pământ... Dar să nu uităm că, în câteva săptămâni, vin alegerile parlamentare. 

Vizualizări: 1,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: