Actualitate

Din ce țări importă România energie. Bulgaria ne dă peste 1000 de MW!

România importă din ce în ce mai multă energie, în timp ce grupurile Complexului Energetic Oltenia sunt trase pe dreapta. De exemplu, seara trecută, doar din Bulgaria țara noastră importa peste 1000 de MW/h. Chiar și așa, importul din Bulgaria nu este unul de mirat, dacă ținem cont că România primește energie chiar și din Ucraina, asta în condițiile în care țara vecină este în război și a avut distruse instalații electrice care puteau să producă aproximativ 9000 de MW.

„Oricine poate vedea acum pe site-ul Transelectrica. Avem din Ucraina 310 MW, din Bulgaria 1034... Vă dați seama dacă a ajuns Bulgaria să nea dea peste 1000 de MW unde am ajuns? Din Serbia luăm 593, Ungaria ne dă și ea 579. Serbia care are tot energie pe cărbune și nu plătește certificatele pentru nu sunt în Uniune”, a declarat Doru Crăete. 

 

Din cauza problemelor energetice, în ultimele zile, Complexul Energetic Oltenia a pornit și grupul de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița, capacitatea care era închisă de câteva luni bune .

 

 

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: