Eveniment

Diana Șoșoacă a ajuns la Rovinari. Ce mesaj le-a transmis gorjenilor!

Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns în urmă cu puțin timp la Rovinari. Ea a fost întâmpinată de zeci de colegi de partid și simpatizanți. Gabriel Coica, viceprimarul din Târgu Jiu și candidat din partea S.O.S. la Primăria Târgu, Alexandru Motohonu, candidat la Consiliul Județean Gorj, au așteptat-o pe Diana Șoșoacă cu flori.

 

Senatoarea a vorbit, lângă Termocentrala Rovinari, despre planurile pe care statul român le are pentru cărbune și cum se dorește eliminarea termocentralelor pe lignit. "De la nivel local, nu o să puteți face mare lucru, ci de la Bruxelles", spune senatoarea Diana Șoșoacă. Asta pentru că la Bruxelles s-a pecetluit soarta cărbunelui cu girul Ministerului Energiei condus de Virgil Popescu, la acea vreme. 

 

"Ce la nivel local, din păcate, nu o să puteți face mare lucru pentru că s-a semnat un acord cu ei. Vă mai amintiți anul 2021 când minerii din Valea Jiului s-au închis în subteran și au intrat in grevă? Atunci am fost acolo și am ajuns până la Virgil Popescu. A zis că nu are ce sa faca, nu poate sa facă nimic pentru că e totul aranjat cu Uniunea Europeană, apoi au venit toate actele în Parlamentul României și pe urmă le-au băgat în PNRR. Toate aceste termocentrale trebuie să dispară, așa au stabilit ei", a declarat Diana Șoșoacă la Rovinari.

 

Încă sunt speranțe că s-ar putea amâna planul de închidere a mineritului odată ce investițiile sunt întârziate. Nici parcurile fotovoltaice și nici grupurile pe gaz nu sunt realizate. Nici măcar nu au început lucrările pentru capacitățile ce ar trebui să înlocuiască energia pe cărbune.

Vizualizări: 4,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: