Politică

"Deșertificarea" de pe stadion, un fâs post-electoral

O fotografie făcută din avion Stadionului Municipal a încins spiritele pe Facebook. Cei porniți să denigreze au descris-o deja drept "deștertificare" și au dat vina pentru situație pe concertele care au fost pe stadion și pe festivitățile organizate pentru elevii din Târgu Jiu la final de an școlar. 

 

În realitate, reacționează municipalitatea, terenul de fotbal se pregătește pentru următorul sezon. "Nu vă lăsați păcăliți de informațiile false", transmite edilul din Târgu Jiu. 

 

"Pentru că, în continuare, se minte foarte mult încercăndu-se manipularea opiniei publice, sunt necesare unele explicații. Terenul de fotbal de la Stadionul "Constantina Diță" se pregătește pentru următorul sezon. Este o acțiune care are loc periodic și despre care manipulatorii știu, dar prezintă niște fotografii și încearcă să inducă în eroare cetățenii.

S-a mai încercat acest lucru și în anii trecuți, dar se reia subiectul în speranța că oamenii se vor lăsa păcăliți. 

 

În esență, este vorba despre o acțiune de eliminare a unei specii de iarbă - Poa Annua, specie invazivă care apare pe suprafețele cu gazon. Sunt acele zone cu o iarbă foarte deschisă la culoare.

S-a făcut o aerare cu carote a gazonului, se scoate materia organică depusă, s-a aspirat suprafața, apoi a avut loc o nisipare urmată de însămânțare. 

În 7 - 10 zile va fi vizibilă schimbarea, iar până la începerea sezonului vom avea un gazon de calitate pentru competițiile sportive ce vor urma.

În concluzie, nu vă lăsați păcăliți de informațiile false care inundă spațiul public ca urmare a alegerilor ce vor urma", a reacționat primarul Marcel Romanescu.

 

Vizualizări: 2,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: