Politică

Deputat: Renegocierea planului e singura șansă de supraviețuire a CEO

Renegocierea planului de restructurare e singura șansă de supraviețuire a Complexului Energetic Oltenia. O confirmă încă o dată și parlamentarul Claudiu Manta, care a subliniat că oficialii de la Ministerul Energiei își amintesc de compania din Gorj doar când e caniculă sau ger afară. În rest, nu se interesează nimeni de soarta sa. 

 

 

Claudiu Manta a punctat că fără rediscutarea planului de închidere nu se poate mai ales în condițiile în care investițiile în grupurile pe gaze sau parcurile fotovoltaice întârzie.

 

„Din păcate, ne amintim de CEO doar în situații critice, când e foarte cald sau e foarte frig și ne trezim cu prețurile la energie că se duc în cer. Apelul meu către ministrul Energiei este acela de a avea grijă de CEO și atunci nu e foarte cald sau ger și asta înseamnă obligatoriu renegocierea planului de restructurare pentru că din păcate e singura șansă de supraviețuire pe termen mediu și lung a acestei companii. Fără renegocierea planului, pur și simplu nu se poate”, a declarat deputatul Claudiu Manta, la Radio Infinit. 

Parlamentarul i-a sugerat ministrului Sebastian Burduja să meargă în fața Comisiei Europene cu o motivare clară, să ceară amânarea planului de restructurare.

„Știu că domnul ministru a început niște discuții, dar e nevoie de mult mai mult de atât. La Comisia Europeană, se produc niște schimbări acum, însă odată ce lucrurile sunt puse pe făgașul normal și asta nu durează mai mult de o lună, două, eu mă aștept să se ducă și cu propuneri concrete pe lângă discuții și întâlniri. Trebuie să ne ducem cu o motivare serioasă către Comisia Europeană și sunt convins că la nivelul Comisiei s-a schimbat un pic și optica în ce privește producerea energiei în bandă. Fie că vorbim de cărbune sau gaze”, a mai punctat Claudiu Manta.

 

Grupurile pe gaze sau parcurile fotovoltaice au o întârziere de cel puțin doi ani față de cele scrise în planul de restructurare. În timp ce Germania, de exemplu, rade o localitate ca să deschidă capacități pe cărbune, țara noastră dă înainte cu închiderea mineritului deși n-are nimic să pună în loc.

Vizualizări: 6,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: