Politică

Deputat de Gorj: Nicio pensie nu scade nici măcar cu un leu

Nicio pensie nu scade! O spune cu tărie și deputatul de Gorj Claudiu Manta, care a mai precizat că nu este nici măcar lega să fie făcute tăieri de pensii în condițiile în care Curtea Constituțională s-a pronunțat, în urmă cu câțiva ani, și a stabilit că pensiile aflate în plată nu pot fi tăiate. În plus, deputatul a mai explicat că pensionarii care au primit decizii de recalculare pe minus vor încasa aceiași bani în continuare. 

 

 

Deputatul Claudiu Manta a dezbătut la Radio Infinit situația care a pus pe jar mii de oameni din județul Gorj după deciziile de recalculare a pensiilor.

„Nicio pensie nu scade cu nici măcar un leu. Oamenii trebuie să stea liniștiți. Aveți cuvântul meu de onoare, ca jurist în primul rând, că nu se poate tăia nicio pensie, adică oamenii nu pot primi nici măcar cu un leu mai puțin. Vă reamintesc o decizie a CCR prin 2010, Guvernarea PDL, cu Băsescu, când a fost acea restrângere bugetată, acea lege conținea și tăierea pensiilor cu 25%. Acea lege a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională și CCR a spus foarte clar că nicio pensie aflată în plată nu poate fi tăiată. Deci e exclus ca, pe viitor, oamenii să primească mai puțini bani. Exclus”, a declarat deputatul Claudiu Manta.

Noua lege a pensiilor a trebuit să fie făcută pentru că, în caz contrar, România risca să piardă bani din Programul Național de Redresare și Reziliență. Manta i-a arătat cu degetul pe adversarii politici care acum comentează legea de pe margine deși ei au fost cei care au trecut acest lucru în PNRR.

„Nu ar fi nici logic să se taie pentru că e teoria dreptului câștigat. Mi-aș fi dorit să existe aceste mișcări de stradă, această presiune publică și când fosta guvernare, defuncta PNL USR a trecut în PNRR acel procent de 9,4% care împiedica creșterea pensiilor până în 2070. Această nouă lege a pensiilor e o cerință înscrisă în PNRR. Domnii care își dau acum foc în piața publică, domnii de la USR și PNL, mint și sunt ipocriți pentru că ei au pus în PNRR și ne-au obligat să facem această nouă lege a pensiilor. E jalon PNRR. Dacă nu-l îndeplinim, nu luăm banii”, a mai explicat Manta. 

Tot pentru a răspunde la nelămuririle pensionarilor, Casa de Pensii Gorj anunță că înființează un punct de lucru în incinta Stadionului Municipal chiar de astăzi. Reprezentanții instituției vor sta de vorbă cu pensionarii și le vor explica exact cum stau lucrurile. 

Vizualizări: 1,819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: