Politică

Deputat de Gorj, despre promisiunile SF ale lui Iordache: Prostii și mârșăvii

Un deputat de Gorj demontează o mare minciună electorală pe care a lansat-o pe Facebook senatorul Ion Iordache în timp ce stătea cocoțat pe un excavator ruginit: Dacă va fi votat președinte la Consiliul Județean, va deschide el Cariera Seciurile. E a patra campanie electorală la rând când oamenii din zonă sunt aburiți cu această promisiune. E greu de crezut că îl ia cineva în calcul, dar el continuă să ia localnicii de proști. 

 

Gheorghe Pecingină a și explicat de ce nu va mai putea fi redeschisă cariera Seciurile: pentru că România și-a asumat Green Deal-ul, adică reducerea exploatării de cărbune și de câțiva ani încoace nu se vorbește decât de închiderea mineritului. Și în tot acest context, când Uniunea Europeană stă cu sula-n coastele României să se țină de promisiuni și să treacă spre o energie nepoluantă, s-a găsit nea Ion să le promită iar oamenilor din Roșia de Amaradia că va face și va drege și va reporni excavatoarele. Mastodonții au prins rădăcini la propriu de când n-au mai pornit. 

“Am văzut genul acesta de abordare: Dacă venim noi, vă deschidem cariere. Dumnezeule! Suntem nebuni la cap, chiar așa? Retorica din 2012 o aducem în campania asta? E o prostie și o mârșăvie. Le dai speranțe oamenilor din zonă în condițiile în care tu știi că e semnat Green Deal și cu reducerea exploatărilor. Semnează Germania că închide până în 2032 și redeschizi tu Seciurile? E o minciună fără margini. Sunt convinși că gorjenii nu vor mai înghiți așa ceva. Unde vei da cărbunele? E o aberație! De unde și cum iei avizele când România și-a asumat? Și nu de ieri, de azi. Și-a asumat din 2012 reducerea exploatărilor pe cărbune”, a afirmat Gheorghe Pecingină, la Radio Infinit.

 

Dacă tot voia senatorul să facă un bine comunității, se putea zbate pentru această zonă de multă vreme. Doar n-a uitat careva că PNL, adică partidul lui Ion Iordache, a condus și încă e la vârful Ministerului Energiei și se putea implica să schimbe în bine soarta Complexului Energetic. 

 

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: