Politică

Deputat de Gorj, despre criza din energie: Trebuie oprit acest joc periculos!

Acest joc periculos trebuie oprit de Sebastian Burduja. O spune deputatul de Gorj, Claudiu Manta, în contextul în care prețurile la energie au explodat, importăm la tarife astronomice, dar nu dăm doi lei pe energia pe cărbune. Ne uităm lung la termocentrale. Doar, doar or mai salva încă o dată țara de la întuneric. Însă totul merge din inerție, nu că și-ar da cineva din Minister interesul ca soarta companiei din Gorj să fie îndreptată și mineritul să aibă viitor pentru că a dovedit că salvează situația de fiecare dată. 

 

 

Deputatul Claudiu Manta a ținut să atragă atenția că fără cărbune nu se poate asigura echilibrul și securitatea sistemului energetic național și asta trebuie să înțeleagă toată lumea din Ministerul Energiei care trebuie să ia atitudine și să pună piciorul în prag la Comisia Europeană, să explice acolo de ce încă e nevoie de cărbune și de ce investițiile care trebuie să înlocuiască energia pe cărbune încă lipsesc.

“Sebastian Burduja trebuie să se oprească din jocul periculos, de a poza în reformatorul unui sistem, care are nevoie de echilibru, pe care nu îl pot asigura importurile. Nu poți închide tot ceea ce este vechi, în timp ce fluturi proiecte care de ani de zile sunt blocate.

Contextul meteorologic din ultima săptămână a demonstrat, încă o dată, rolul CEO în echilibrarea sistemului energetic național. Chiar dacă este cald, de la caniculă, domnul ministru nu poate să nu observe că fără cărbune nu se poate asigura echilibrul si securitatea sistemului național. De altfel, a și recunoscut necesitatea existentei pe piata a Complexului Energetic Oltenia, prin decizia de pornire a încă două grupuri energetice. Ministrul Energiei are obligația de a începe urgent negocierile cu Comisia Europeană, pentru modificarea planului de restructurare a acestei societăți. Inca o data s-a dovedit ca, in situatii extreme, cu mari eforturi si sacrificii ale angajatilor, CEO salveaza aceasta tara de la riscul de blackout. Cu conditia sa fie lasat sa faca asta si in viitor”, e mesajul transmis de parlamentarul Claudiu Manta.

Vizualizări: 1,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: