Actualitate

Deputat: Când nu faci angajări și nici investiții, e obligatoriu să renegociezi închiderea mineritului

Dezastrul de la Cariera Pinoasa încă are ecouri pe scena politică. Deputatul Claudiu Manta arată cu degetul către ministrul Sebastian Burduja care nu a făcut pași concreți să renegocieze planul de restructurare și care, politic, este vinovat pentru ce s-a întâmplat în carieră deoarece a numit membri în Directoratul producătorului de energie. 

 

Lipsa investițiilor, deficitul de personal, exproprieri făcute după ureche și excavări la fel. E cumulul de factori care a dus la dezastrul de la Cariera Pinoasa, unde o alunecare de teren a distrus utilaje de milioane de euro și doar o minune a făcut să nu fim martorii unui dezastru și mai mare, cu victime omenești. 

Iar dezastrul de la Pinoasa ar fi putut fi oprit, crede parlamentarul Claudiu Manta, dacă politicul nu-și băga prea mult „coada” în conducerea companiei energetice. “Cine au fost vinovații trebuie să spună specialiștii. Noi, politicienii, nu avem ce să căutăm în această discuție privitoare la stabilirea efectivă a vinovățiilor. Ce putem spune că au fost acolo și sunt probleme la CEO legate de lipsa investițiilor, lipsa exproprierilor și văd o lipsă de implicare a problemelor CEO. Nu este posibil ca domnul ministru Burduja să vină să constate efectiv că anumite lucruri nu merg și trebuie să acționeze la Complex prin interpuși, prin Directorat, că trebuie să-și asume răspunderea pentru ei. Răspunderea politică pentru ce s-a întâmplat la CEO e strict a domnului ministru, care a numit membri în Directorat”, a declarat Claudiu Manta, la Radio Infinit.

Manta a mai subliniat că încă așteaptă pași concreți spre renegocierea planului care pune cruce mineritului. „Au spus-o specialiștii și am spus-o și noi, politicienii. Când nu faci angajări, nu renegociezi planul de restructurare și de-asta tot zicem de doi ani că e obligatoriu să renegociezei acest plan, apar și aceste consecințe. E lipsa de dorință a domnului ministru de a întreprinde pași concreți către această direcție, să renegocieze planul de restructurare”, a mai punctat parlamentarul.

Vizualizări: 3,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: