Actualitate

Decizie definitivă pentru Morega

Tribunalul București a respins, marți, definitiv, contestațiile fostului prefect de Gorj Dan Ilie Morega și a stabilit ca acesta să rămână internat într-o secție de psihiatrie.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Morega Dan Ilie, împotriva încheierii penale din data de 31 mai 2024, pronunțate de către Judecătoria sectorului 1 București- Secția Penală în dosarul cu nr. 16435/299/2024.

În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă contestatorul la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată, azi, 11 iunie 2024, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, a decis instanța.

Dan Ilie Morega a fost prins în repetate rânduri la volan, deşi nu mai avea dreptul de a conduce din cauza problemelor medicale pe care le ale. 

Decizia instanţei de judecată a fost luată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care anchetează dosarul în care a fost prins conducând în Bucureşti, au contestat arestul la domiciliu impus lui Morega.  „Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti privind luarea măsurii internării medicale provizorii, şi dispune internarea medicală nevoluntară într-o unitate specializată de asistenţă medicală a inculpatului Morega Dan-Ilie până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea acestei măsuri”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Sectorului 1, care a fost contestată de Morega.

 

Vizualizări: 1,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: