Social

De ce se grăbesc minerii să iasă la pensie în toamnă

Aproape toți minerii și energeticienii care îndeplinesc condițiile de pensionare se vor grăbi să iasă la pensie până la 1 septembrie. O confirmă și sindicalistul Constantin Mitrescu. El a și explicat de ce se va întâmpla acest lucru: cine se pensionează înainte de această dată va încasa o pensie mai mare.

 

Legea 197, așa cum este ea în prezent, se mai aplică până la 1 septembrie, apoi intră în vigoare noua lege. Aceasta va veni cu pensii mai mici pentru mineri și energeticieni. Așa că nu e de mirare că mulți dintre cei care îndeplinesc condițiile de pensionare vor ieși din câmpul muncii în această toamnă. 

 

Diferența va fi, afirmă sindicalistul Constantin Mitrescu, de circa 5-600 de lei pe lună.

 

„Valul cel mai mare va fi în august și în septembrie, octombrie vor veni deciziile. Majoritatea care au condițiile de pensionare până în august își vor introduce dosarele cu mici excepții, ca să beneficieze de această lege care e mai bună din punctul de vedere al cuantumului pensiei. Cine se pensionează până la 1 septembrie, cuantumul pensiei e mai bun decât după 1 septembrie. Cu 5-600 de lei mai mică. Cel care are condiții de muncă, se pensionează clar ca să beneficieze de o pensie mai mare”, a declarat Constantin Mitrescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: