Actualitate
De ce au școlarizat oamenii, dacă fac lucrările cu alții?
Salariații Complexului Energetic Oltenia se întreabă de ce au fost școlarizați salariații pentru instalarea de panouri fotovoltaice, dacă lucrările se fac cu terți.
Mai multe firme participă la licitația pentru construirea și operarea parcurilor fotovoltaice din Oltenia ale Petrom și CEO.
Este vorba despre patru parcuri, fiecăruia dintre ele fiindu-i atribuit un număr de lot: Ișalnița de 85 MWp (lot 1), Rovinari Est de 110 MWp (lot 2), Tismana 1 de 128,3 MWp (lot 3) și Tismana 2 de 131,67 MWp (lot 4). Valoarea estimată a contractului este de 374 de milioane de euro. 70% din investiție este finanțată din Fondul pentru Modernizare al UE.
Potrivit datelor din SEAP, au fost depuse opt oferte din partea unor firme sau consorții, din România, Tucia, SUA și China, pentru construirea și operarea acestor parcuri.
“Complexul deja are peste 150 de persoane calificate în domeniul instalarii de panouri fotovoltaice, în loc să le construim la un cost mai redus, dăm banii la altii”, a comentat un salariat pe pagina de socializare.
“Păi de ce ați fost școlarizați, nu pentru a fi folosiți în beneficiul complexului sau doar de a se cheltui bani pe școlarizare?”, “Programul pe care am fost scolarizat si eu a fost program finantat de UE, în parteneriat cu Universitatea din Petrosani”, sunt alte comentarii.