pamFLEȚI

Dar ce nu se face în campanie

Pe zi ce trece, candidatul influencer ne uimește cu câte o promisiune. După Burj Khalifa din Târgu Jiu, lapte și miere în cariere, turism ca pe roate în vârful excavatoarelor ruginite, drumuri ață și tot felul de proiecte desprinse din cărțile de povești de adormit copiii, Ion Iordache le promite unor amărâți că le face case. Doar să voteze pe cine trebuie.

 

Mai exact, senatorul candidat a mai printat o foaie ca la turnul CET, a proptit-o de un gard în Polovragi și a mai turnat o scenetă de campanie marca PNL. Dă bine înainte de alegeri, dar e imposibil de făcut după. S-a dus în cătunul Rudărie, din localitate, le-a prezentat localnicilor cum vrea el să le construiască un sat de la zero unde să-i mute, un sat cu case frumoase doar pentru ei și cu tot ce au nevoie.

 

A filmat câteva bordeie unde locuiesc cei mai săraci dintre localnici, a postat pe internet și gata. Filmu-i gata! Oamenii, se știe, rămân cu mirarea că a pogorât senatorul și în satul lor. A pogorât să-i mintă într-un mare fel, nu de altceva! Electoratul de dreapta își face cruce la vederea acțiunilor expuse de PNL. Nici competitorii de la AUR nu coboară nivelul penibilului atât de jos. 

 

Iordache s-a lăudat în fața amărâților că le va face el case împreună cu niște ONG-uri, dar n-a spus care. A spus că știe el un teren unde s-ar putea face un sat de la zero, doar că autoritățile spun că nu există un astfel de teren în administrarea primăriei. În plus, ține să sublinieze primarul Gheorghe Epure, s-a dus să filmeze doar câteva familii mai sărace. În restul cătunului, n-a mai dat rec. Până la urmă, și minciuna prin omisiune e tot o artă electorală. 

 

„Sunt și oameni care au condiții mai precare de locuit, dar asta nu înseamnă că toată comunitatea e așa. Există sistem de apă potabilă și n-a fost până acum trei, patru ani. Au canalizare, acum a început asfaltarea. Avem un proiect să-i protejăm de revărsarea de ape. Avem o grădiniță modernizată. Am avut proiecte cu finanțare norvegiană. Nu știu unde a identificat domnul Iordache un asemenea teren că nu avem așa ceva disponibil. Vă spun cu siguranță. Vatra târgului este după cum au așezat pe plan, dar nu știu de unde vor lua. Poate cumpără de undeva câteva zeci de hectare, dar atât timp cât oamenii au condiții speciale, trebuia să filmeze și că 90% și ceva la sută chiar au condiții foarte bune, au case mari, sunt integrați. Au filmat câteva barăci, sunt câteva familii mai sărăcuțe, dar să fim obiectivi să se vadă că sunt oameni care au condiții la fel ca toți ceilalți cetățeni din Polovragi”, a reacționat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Mare e grădina ta, Doamne! 

Vizualizări: 2,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: