Actualitate

Dăianu demontează mizeriile apărute în presa controlată de fostul girofar de la Prefectură

După ce în presa controlată de Iulian Popescu cel care a rămas blocat în campania electorală în speranța că-i va lua locul lui Ion Iordache la Camera Deputaților, au apărut o serie de frânturi din raportul Curții de Conturi de la Edilitara, care mai apoi au fost umflate precum  baloanele, directorul Edilitara Gorj, Adrian Dăianu, a răspuns.

Directorul societății anunță că aceea verificare a fost una destul de amplă, iar neregulile constatate au fost remediate chiar în timpul controlului, semn că nu erau grave, ca și lipsa unei cantități de 32 de metri pătrați de pavele, meseriașii care pun mii de metrii de astfel de pavele știu că se mai și sparg, iar cantitatea este una minusculă, cam 8 pe 4 metri.

„Cu privire la informațiile apărute în presa controlată de Iulian Popescu, extrase din raportul de control al Camerei de Conturi Gorj și apoi răstălmăcite și interpretate în stilul caracteristic, pentru informarea completă și corectă a celor interesați facem următoarele precizări:

În perioada 15.01.2024-29.02.2024, la Edilitara Public S.A. a avut loc un control complex al Curții de Conturi - prin Camera de Conturi Gorj, cu privire la întreaga activitate a societății.
Cantitățile de materiale facturate ”în plus” la acel moment dat de Edilitara Public către Primăria Mun. Tg Jiu, și anume cei 32,5mp pavele față de cantitatea totală de aproximativ 2800 mp pavele puse în operă și cele 385 tone mixtură asfaltică fața de 23.979 tone mixtură turnată reprezintă circa 1,1% respectiv 1,6% din totalul de materiale, și se datorează pe de o parte optimizărilor suprafețelor de așternere iar pe de altă parte neuniformității grosimii straturilor de asfalt care au abateri în plus sau în minus funcție de suprafața suport”, afirmă Dăianu.

Neconcordanțele au fost remediate

Mai mult decât atât, Dăianu afirmă că, acolo unde au fost găsite mici probleme, ele au fost remediate imediate, semn că lucrurile nu au stat chiar așa cum le-au prezentat profesioniștii din aria lui Iulian Popescu.

„Toate neconcordanțele legate de cantitățile de mai sus au fost corectate de îndată ce au fost identificate, odată cu încheierea acțiunii de control. Nu s-a urmărit niciodată și nici nu se va urmări vreodată majorarea cantităților facturate față de cantitățile reale executate așa cum se insinuează în articol.

Oamenii onești nu promovează informații false, neverificate sau tendențioase. Ca de fiecare dată, vă recomandăm să vă informați din surse sigure și să ocoliți site-urile de propagandă electorală. 

Încă o dată, vă asigurăm de profesionalismul și seriozitatea ce caracterizează societatea noastră, unde sute de gorjeni își desfășoară zilnic activitatea pentru ca cetățenii municipiului să se bucure de urbea în care trăiesc”, a mai precizat Dăianu.

Astfel de acuzații ne aduc aminte de poziția lui Bogdan Bejinaru din urmă cu mai multe luni, atunci când actualul viceprimar anunța că Ion Iordache le-a cerut să închidă Edilitara, tocmai pentru ca firma lor de casă să devină abonată la banii târgujienilor. Rușine, băi băieți, doar atât puteți dejecta?

Vizualizări: 3,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: