Politică

Cum vede liderul USR Gorj rezultatele alegerilor

USR a reușit să obțină rezultate interesante în trei localități și are cu 14 consilieri locali mai mulți decât a obținut acum patru ani. Cu toate acestea, partidul coordonat de Radu Miruță nu a reușit să intre nici în Consiliul Municipal, nici în Consiliul Județean. 

 

Întrebat de rezultatele la alegerile locale, Radu Miruță a declarat că acolo unde s-a muncit, au fost rezultate. 

„Mă știți o persoană asumată. A fost exemplu de manual la aceste alegeri că acolo unde s-a muncit s-au obținut rezultate. Unde nu, nu s-au obținut rezultate. La nivel național, USR a stat rău. Răul acesta s-a propagat în toată țara, în tot județul Gorj, dar avem și localități unde s-a performat. La Mătăsari, s-a luat dublu decât PNL, 30%, la Urdari, am luat mai mult decât PSD, la Turburea, unde e domnul Bîrcă  e de o veșnicie, avem trei consilieri locali unde nu aveam nimic. Per ansamblu, avem cu vreo 14 consilieri mai mulți decât înainte”, a comentat Radu Miruță, la Radio Infinit.

Cât privește situația de la Târgu Jiu, alianța dintre PMP și USR nu a reușit să atingă pragul electoral ca să poată intra în Consiliul Local. Candidatul ADU, Corneliu Răducan Morega, a obținut puțin peste 5 procente.

„La Târgu Jiu, voturile au fost polarizate. Mai multă lume a crezut că cel care poate să-l bată pe Marcel Romanescu e candidatul PNL și nu cel al Dreptei Unite”, a mai punctat Miruță.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: