La modă
Cum vă curățați corect periile de machiaj
Pensulele sunt un teren propice pentru microbi, mai ales când sunt folosite pentru aplicarea produselor cosmetice lichide, fie că vorbim de fond de ten, anticearcan, iluminator lichid, etc.
Fondurile de ten și alte produse cosmetice lichide sau cremă pot fi un mediu propice pentru bacterii, astfel încât periile și bureții pentru aceste texturi ar trebui spălate după fiecare utilizare.
Pensulele artificiale sunt nepretențioase în îngrijire. Pentru a le spăla, este suficient să folosiți un săpun antibacterian obișnuit sau chiar un detergent specializat. Este suficient să pulverizați o astfel de soluție pe un disc de bumbac și să ștergeți pensula.
Dacă utilizați perii plate, glisați de-a lungul suprafeței cu mișcări de alunecare, iar pentru curățarea celor în formă rotundă, mișcați-vă în cerc. Acest lucru va împiedica pensulele să-și piardă din formă.
Pentru perii artificiali, puteți utiliza și agenți de curățare mai agresivi, cum ar fi săpunul.
Periile cu peri naturali sunt mai complicat de întreținut. În mod ideal, acestea nu trebuie spălate frecvent cu apă, astfel încât accesoriul să nu-și piardă din formă și moliciune. Evită produsele de curățare care conțin alcool, mult mai potrivit fiind șamponul de păr.
Pentru accesoriile mai fragile, se recomandă și utilizarea balsamului - perii vor deveni moi și durata de viață a pensulei va crește semnificativ.
Este foarte important nu doar să spălați corect periile, ci și să le uscați corect. Specialiștii recomandă să faceți acest lucru într-o zonă ventilată și nu într-o baie umedă. În niciun caz nu trebuie să încercați să accelerați procesul de uscare cu un uscător de păr - acesta va deteriora firele, iar pensula va deveni inutilizabilă pentru machiaj.