Politică

Cum se vor împărți mandatele la alegerile parlamentare

 

Alegerile parlamentare din județul Gorj ar putea să producă după mulți ani primele surprize. Dacă până acum social democrații și liberalii erau obișnuiți să-și împartă mandatele de deputați și senatori, acum o a treia formațiune politică ar putea să se claseze pe locul doi la alegerile ce se vor desfășura în data de 1 decembrie.

Fostul deputat de Gorj, Pantelimon Manta crede că AUR poate să obțină chiar și al doilea mandat de deputat, în timp ce liberalii nu pot fi siguri decât de primul loc de la Camera Deputaților. „Liberalii vor lua un post de deputat. PSD o să obțină postul de senator și două locuri la Camera Deputaților, iar cei de la AUR vor obține sigur un loc de deputat. Rămâne de discutat ultimul loc de deputat care se poate duce la USR, PSD, PNL sau chiar la AUR. Cei de la AUR a fost faultați la aceste alegeri și nu au avut structuri, acum lucrurile vor sta diferit”, a declarat Pantelimon Manta.

Cât despre al doilea loc de senator, Manta a precizat că liberalii pot obține această poziție doar la redistribuire. Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 1 decembrie iar județul Gorj va trimite în Parlamentul României patru deputați și doi senatori.

Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: