Actualitate
Cum rezistă salariații rămași în cariere și termocentrale
Numărul celor pensionați din Complexul Energetic Oltenia, în ultimele șase luni, se apropie de două mii, timp în care nu s-au mai făcut angajări. Problema este că au mai rămas în zona de producție în jur de șase mii de salariați, care trebuie să muncească și în locul celor două mii, pentru că activitatea a rămas aceeași, doar oamenii sunt mai puțini.
Conform reprezentanților Casei Județene de Pensii Gorj, din cele 1.870 de cereri de pensionare depuse de salariații de la Complexul Energetic Oltenia, în baza Legii 197, au fost soluționate 1.797 de dosare. Până la finalul anului, dacă se menține ritmul, vor fi cu două mii de salariați mai puțini la CE Oltenia.
Actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia pare complet dezinteresată de faptul că activitatea devine tot mai periculoasă pentru cei rămași, pe măsură ce colegii lor de pensionează.
Chiar dacă la finalul anului vor fi închise unele capacități atât pe parte de energie, cât și pe parte minieră, și acolo trebuie să rămână salariați, pentru a pune în siguranță instalațiile și utilajele.
Mai mult, la acest final se an ar trebui să fie pus în funcțiune grupul 5 Rovinari, după zece ani de modernizare. Cu ce oameni? Bine, aici exagerăm, știam cu toții că cei din conducere au mințit când și-au asumat acest termen și v-am spus-o de mai multe ori. Deja se spune că termenul va fi anul viitor. Iar la sfârșitul anului 2025 îl bagă în rezervă de capacitate, că așa scrie în planul de restructurare. Asta după investiții uriașe, de zeci de milioane de euro, dacă nu mai mult, că nu vrea nimeni să spună. Și nu, nu va răspunde nimeni pentru asta.