Actualitate

Cum au rămas șase localități din Gorj cu gunoiul neridicat

Șase localități din județul Gorj au rămas fără operator de salubritate. E vorba de Novaci, Drăgotești, Ciuperceni, Slivilești, Mușetești și Padeș.

 

Primăriile aveau contract cu un operator din Mehedinți, dar acesta a fost arestat pentru că în loc să recicleze deșeurile acesta le ardea sau le îngropa, însă încasa bani frumoși de la multe primării din Gorj, Hunedoara, Cluj sau Mehedinți. 

De la sfârșitul lunii trecute, patronul firmei a ajuns în vizorul anchetatorilor care au declanșat o anchetă amplă, cu zeci de percheziții, suspiciuni grave și prejudicii substanțiale. Operatorul economic s-a ales cu amendă și cu activitatea întreruptă așa că nu mai are cine să ridice gunoiul din localitățile unde acesta trebuia să adune deșeurile. 

În Novaci e deja stare de alertă din acest motiv. La fel și în alte localități afectate de această situație. E singurul mod prin care autoritățile pot căuta și găsi cât mai rapid un alt operator care să ridice deșeurile din localități astfel încât acestea să nu fie îngropate în gunoaie mai ales pe o căldură infernală. 

Situația critică a fost discutată și în Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj la sfârșitul săptămânii trecute.

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: