Social

Cum arată parcul dendrologic din Cheile Galbenului

Peste 25 de milioane de euro, fonduri europene, au investit autoritățile din Baia de Fier în Cheile Galbenului. A fost amenajat aici un parc dendrologic, precum și alte zone de agrement, un traseu pentru cicloturism, alei pietonale, loc de joacă, un spațiu pentru fitness, pista de tip pumptrack și bordeie pentru meșterii populari.

 

"Continuăm seria proiectelor de succes cu prezentarea investiției realizate de către autoritățile locale în stațiunea Baia de Fier, ce reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement din județul Gorj.

 

Finanțarea europeană în valoare de peste 26 milioane de lei, obținută prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a făcut posibilă amenajarea a unui parc dendrologic cu o suprafață de trei hectare și a unei zone de recreere și agrement de aproape trei mii de metri pătrați, precum și a zonelor de intrare și ieșire din Peștera Muierilor. În plus, au fost amenajate: un traseu pentru cicloturism, alei pietonale, zonă de parc-spațiu verde amenajat, zonă de recreere, popasuri, loc de joacă, un spațiu pentru fitness, pista de tip pumptrack și bordeie pentru meșterii populari", arată șeful ADR Sud Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

Vizualizări: 2,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: