Anchetă

Cum acționau infractorii care au păcălit mai mulți bătrâni din Gorj

Anchetatorii au făcut public modul în care acționau cei doi infractori care sunau în toiul nopții mai mulți bătrâni din Gorj și se dădeau drept doctori sau asistenți. Mințeau vârstnicii că au mare nevoie de bani pentru intervenții chirurgicale, chipurile, care să le salveze viața copiilor. Apelurile erau făcute din Penitenciarul Arad, iar după bani mergea un tânăr din Gorj. Polițiștii au intrat pe fir și au demascat tot. 

 

 

Ora 03:00: ,,Bună dimineața! Sunt doctor. Fiul dumneavoastră a suferit un accident și necesită o interveție chirurgicală de urgență pentru a-i salva viața! Trimit imediat un asistent la dumneavoastră acasă pentru a-i da banii necesari operației”.

Așa sunau apelurile pe care mai mulți bătrâni din Gorj le-au primit de la un bărbat încarcerat în Penitenciarul Arad, ce pretindea a fi medic și a reușit astfel să înșele mai multe persoane.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au intrat rapid pe fir și au reușit prinderea în flagrant a ,,medicului” și a ,,asistentului” său, care au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Ultima dată au păcălit o bătrână de 79 de ani din Runcu să le dea peste 17 mii de lei. I-au spus că fiul ei a avut un grav accident și are nevoie de bani pentru operație. Polițiștii l-au prins în flagrant pe infractorul care a mers să ridice banii, iar aceștia au ajuns înapoi la femeie. 

Nu a fost singurul caz. Prin aceeași metodă, cei doi indivizi au păcălit mai mulți bătrâni din Gorj. 

“Facem apel către cetățeni să manifeste prudență și să nu furnizeze date de identificare sau să ofere bani persoanelor care se recomandă prin telefon a fi medici, întrucât instituțiile medicale certificate nu solicită astfel de ,,onorarii”, nu în toiul nopții și nu într-un cadru ce se plasează departe de ochii oricărui martor.

Dacă sunteți înștiințat de o persoană cu privire la faptul că un apropiat a suferit un accident sau se află în postura de a necesita foloase materiale, mai întâi verificați prin mai mulți cunoscuți dacă situația este una reală”, e apelul făcut de IPJ Gorj.

Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: