Social

Culturile de porumb din Bălești, calamitate din cauza arșiței

Arșița începe să facă probleme serioase pe câmpurile din județul Gorj. În Bălești, unde hectare întregi sunt cultivate cu porumb, agricultorii nu mai au ce culege. Recolta a fost compromisă din cauza secetei.

 

Deja, zece fermieri din localitate au depus cereri la primărie să fie sprijiniți de stat pentru că recolta lor e aproape zero. Porumbii s-au uscat pe câmp. 

“Deja au început agricultorii să depună solicitări pentru calamitate la culturile de porumb. Aici avem probleme. Foarte mulți agricultori au depus solicitări. Credem că Guvernul va da ceva bani fermierilor afectați. Mai avem experiențe din trecut și Guvernul a oferit permanent un sprijin în astfel de situații. Deja avem undeva la zece solicitări până acum”, a explicat primarul Mădălin Ungureanu, la Radio Infinit.

Ultimele informații dezbătute în spațiul public arată că, în acest an, espăgubirile acordate fermierilor pentru secetă vor fi între 200 şi 250 de euro pe hectar pentru culturile distruse în acest an, mai ales la porumb, floarea-soarelui, grâu și rapiță.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: