Actualitate

Cu ce preț a vândut energie CEO, pentru anul viitor

 

Prețurile pentru energia cu livrare anul viitor pe piețele la termen continuă să crească. Spre exemplu, în data de 8 august, indicele ROPEX-FM al OPCOM, arăta un nivel de preț mediu al tuturor tranzacțiilor încheiate până acum cu livrare anul viitor de 465 de lei/MWh. Cu o lună în urmă, acest preț era de doar 444 de lei/MWh.

Complexul Energetic (CE) Oltenia, singurul producător semnificativ de energie electrică pe bază de cărbune din România, a vândut acum o săptămână, pe una dintre piețele de contracte bilaterale energie electrică cu livrare anul viitor la peste 550 de lei/MWh, potrivit e-nergia.ro. CE Oltenia a scos la vânzare în data de 6 august, pe piața de contracte bilaterale – versiunea Licitație Extinsă Flex, patru pachete de energie electrică cu livrare bandă, la o putere de 5 MW, pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2025. În total circa 175 GWh.

Producătorul a solicitat, de fiecare dată, un preț de 550 de lei/MWh. A primit, de fiecare dată, o singură ofertă de cumpărare, de la Nova Power and Gas, un furnizor român de energie electrică și gaze autohton, parte a grupului E-Infra, controlat de omul de afaceri Teofil Mureșan.Furnizorul și-a asigurat astfel energia, iar CE Oltenia a primit între 552 și 554 de lei/MWh.

Recent, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dat de înțeles că închiderea grupurilor pe cărbune ale CE Olenia va fi amânată, pentru că sunt întârzieri în proiectele centrallelor pe gaze care ar fi trebuit să înlocuiască centralele pe cărbune.

 

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: