Social

CSM Târgu Jiu, victorie și spectacol la Cluj

 

CSM Târgu Jiu a început în forță Liga 1 de Baschet Masculin, cu o victorie categorică înregistrată în deplasare, scor 97-61, contra CS Universitatea Cluj. Americanul Kaleb Lamar Higgins a fost cel mai bun marcator al CSM Târgu Jiu, cu 19 puncte. 

CSM Târgu Jiu a demarat astăzi în forță campania de revenire pe prima scenă a baschetului românesc, cu o victorie obținută în Ardeal, pe terenul echipei CS Universitatea Cluj. Baschetbaliștii lui Giannis Damalis au controlat fără probleme partida de la Cluj. Gorjenii s-au impus clar în primele 3 secvențe ale meciului, în timp ce gazdele au câștigat sfertul de final, la doar o posesie, dar fără a emite pretenții în acest meci. 

Cu mare poftă de joc, CSM Târgu Jiu și-a arătat încă din debut intențiile în privința acestei partide. Gorjenii au încheiat primul act la o diferență de aproape 20 de puncte, scor 13-32. Și în actul secund, CSM Târgu Jiu și-a continuat presiunea la panoul advers. Gorjenii s-au impus și în actul 2, scor 26-14. Astfel, la pauza mare, băieții lui Damalis au intrat la cabine cu un liniștitor 58-27.

La reluarea jocului, baschetbaliștii CSM Târgu Jiu și-au continuat seria reușitelor la panoul advers. Apărarea a funcționat bine, atacul a dat rezultate, iar sfertul s-a încheiat cu 22-15 pentru CSM. La intrarea în decisiv, gruprea gorjeană conducea cu 80-42. Și în ultimul act CSM Târgu Jiu a condus până aproape de final, doar ultimele două minute au aparținut gazdelor, care au reușit să câștige actul de final cu 19-17. S-a terminat 97-61 pentru CSM Târgu Jiu care și a trecut în cont prima victorie stagională.

Etapa viitoare, pe 28 octombrie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu CS Universitar Târgu Mureș.

Giannis Damalis, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Am avut o performanță bună, am început meciul foarte serios și asta ne bucură. Toată lumea s-a pus în slujba echipei și am jucat concentrați. Chiar dacă echipa adversă a avut 2-3 jucători lipsă, pe noi ne bucură debutul pe care l-am avut, dar este doar primul meci și trebuie să continuăm pe același drum”.

CSM Târgu Jiu: Khydarius Smith 17p, Andrei Bărăgan 10p, Kaleb Lamar Higgins 19p, Adrian Vaida 4p, Luca Cârstea 12p, Alexandru Mitu 2p, Alexandru Vaida 2p, Alexandru Berca 5p, Octavian Badea Miss, Modibo Diaby 12p, Camil Berculescu 14p, Flavius Toropu.

 

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: