Social

CSM Târgu Jiu a părăsit Cupa României la baschet

 

CSM Târgu Jiu a pierdut aseară, pe teren propriu, duelul din Turul 1 al Cupei României la baschet masculin, scor 54-79, contra CSM Petrolul Ploiești. Khyderius Smith, Kaleb Higgins, Modibo Diaby și Luca Ștefan Cârstea au debutat oficial pentru CSM Târgu Jiu. Tănărul baschetbalist român Luca Cârstea a fost cel mai bun marcator al CSM Târgu Jiu, cu 12 puncte. 

Aproape 400 de spectatori au ținut să fie prezenți luni la prima reprezentație a baschetbaliștilor CSM Târgu Jiu în noul sezon. Suporterii gorjenii au făcut cunoștință cu noua formulă de echipă, cu care gruparea gorjeană va ataca promovarea în Liga Națională. CSM Târgu Jiu a făcut schimbări majore la nivelul lotului, dar și la nivelul băncii tehnice. Camil Berculescu, noul căpitan al echipei noastre, Andrei Bărăgan, Alexandru Mitu, Flavius Toropu și Adrian Vaida sunt jucătorii care și-au prelungit înțelegerile cu gruparea gorjeană și în Liga 1 de Baschet Masculin.

Alexandru Berca a revenit acasă și va face parte din lotul CSM Târgu Jiu pentru noul sezon. Albert Vlădulescu, Iustin Ciobanu, Alexandru Vaida și Octavian Badea vor face și ei parte din lotul CSM Târgu Jiu pentru acest sezon. Pe parchet și-au făcut apariția și noile achiziții ale CSM Târgu Jiu din această vară: Khydarius Smith, Lamar Kaleb Higgins, Modibo Diaby și Luca Ștefan Cârstea, primiți cu aplauze și încurajări de publicul din Sala Sporturilor.

Pe banca tehnică, CSM Târgu Jiu are un nou antrenor, în persoana grecului Giannis Damalis. El va fi ajutat de Răzvan Bratoloveanu, din postura de antrenor secund, de Alin Drondoie, kinetoterapeut, și Patrick Toma, preparator fizic. Claudiu Alionescu este directorul tehnic al grupării gorjene. 

Debutul de sezon a fost unul dificil pentru CSM Târgu Jiu, care a primit vizita echipei de primă ligă, CSM Petrolul Ploiești. Cele două echipe s-au confruntat în Turul 1 al Cupei României. Câștig de cauză a avut gruparea prahoveană, care s-a impus în 3 din cele patru secvențe ale meciului. Doar un singur act s-a terminat la egalitate. Pe sferturi scorul a fost 14-17, 17-17, 10-22, 13-23. 

Giannnis Damalis, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Este a doua noastră săptămână de pregătire, am spus-o de la început, am urmărit unele aspecte, unele mai puțin bune, unele bune. Era clar că avem unele minusuri, azi ne-a lipsit și Camil Berculescu, însă am mai spus-o, împotriva unei asemnea echipe trebuie să controlom atât faza defensivă, cât și cea ofensivă. Din păcate nu am reușit să facem acest lucru.

Am văzut o reacție defensivă foarte bună. Sunt câteva principii pe care dorim să le implementăm. Am avut 13 antrenamente împreună. Este clar că nu este o perioadă propice pentru amicale, însă este nevoie de minim șase săptamâni pentru o echipă pentru pregătire. Trebuie să jucăm 4-5 meciuri amicale. Nu avem un program stabilit, ne uităm să vedem ce găsim, pentru că în Liga 2 este destul de dificil.“

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: