Actualitate

Crețan: Dezastrul abia a început!

După alegeri, toți vor fi pe drumuri! Afirmația îi aparține sindicalistului Constantin Crețan și se referă la cei aproximativ două mii de salariați din Complexul Energetic Oltenia care au contractele prelungite pe doar trei luni în loc de șase ca până acum. 

 

 

Constantin Crețan crede că oamenii vor mai fi păstrați în companie doar până după alegeri. Cea mai mare problemă este că acești salariați nu au niciun fel de protecție în caz de disponibilizări în comparație cu restul salariaților care au drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. 

 

 

Crețan a declarat la Radio Infinit că e convins că nu vor mai fi prelungite contractele de muncă: “Aceste angajări s-au făcut multe prin trafic de influență a liderilor de sindicat și a unor oameni din aparatul CEO și a unor primari din diferite formațiuni politice. Acești oameni au venit de sacrificiu pentru a fi angajați pe o perioadă determinată. Acum e ultima prelungire pe trei luni pentru toți cei aproape două mii de oameni. Legislația asta prevede. 6, 6, 6 luni, apoi încă două perioade de câte 3 luni. După alegerile parlamentare, toți vor fi pe drumuri”. 

 

 

Dezastrul abia a început, a mai punctat Crețan referindu-se la faptul că directorii companiei nu se vor abate de la planul de restructurare. „Nu au protecție adecvată. Dacă erau pe perioadă nedeterminată, chiar dacă CEO se distruge, aveau o protecție socială. Cel mai grav e că doi ani și ceva mișcarea sindicală a angajat niște oameni prin trafic de influență. Și oamenii politici au folosit o masă de manevră două mii de oameni și familiile lor și vor să-i mai folosească o dată la parlamentare și prezidențiale. Dezastrul abia a început”, a mai afirmat Constantin Crețan. 

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: