Eveniment

Creditele false i-au dus în arest

Polițiștii gorjeni au reținut pentru 24 de ore cei trei suspecți din dosarul împrumuturilor de la CAR cu acte false. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

 

În cursul zilei de mâine, cele trei persoane vor fi prezentate parchetului competent, cu propuneri corespunzătoare.

 

Timp de un an, cei trei au obținut credite de aproape 900 de mii de lei folosindu-se de documente false, spun procurorii. "Din cercetările efectuate a reieșit faptul că o angajată a unei asociații, împreună cu alte două persoane, ar fi întocmit în fals 63 de contracte de împrumut, pe numele a 53 de persoane, din județul Gorj, folosindu-se, în acest sens, de documente falsificate, modalitate prin care au indus în eroare reprezentanții unei instituții de credit, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, fiind cauzat un prejudiciu de 886.050 de lei.

 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente falsificate, care vor fi folosite pentru continuarea cercetărilor", a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: