Actualitate

Crede că grupul 5 de la Rovinari va avea viață mai lungă

Un fost șef din Complexul Energetic Oltenia nu crede că grupul 5 de la Termocentrala Rovinari va fi trecut în rezervă la finalul anului viitor, așa cum scrie în planul de restructurare. E cel mai modern grup pe cărbune din România și retehnologizarea care a durat aproape un deceniu a costat 100 de milioane de euro.

 

 

Gabriel Giorgi, fost supraveghetor al CEO, e convins că acest grup nu va închis atât de devreme pentru că asta ar putea declanșa anchete. Nu ai cum să investești atâția bani într-un grup pe care să-l închizi după un an, crede Gabriel Giorgi.

“Este clar că ei se lovesc de calitatea cărbunelui. Se livrează cărbune de proastă calitate. Și eu am tras semnale de alarmă în privința acestui lucru. Sper să se găsească soluții să se rezolve această situație”, a declarat Giorgi.

Acesta a mai explicat că o astfel de decizie ar aduce organele abilitate la poarta companiei: „Eu nu cred că o să fie de scurtă durată. Totuși, s-a investit foarte mult și orice investiție trebuie să ajungă să se amortizeze în timp. Nu cred că-și permite cineva să bage atât de mulți bani și apoi să închidă. Apoi ar veni și organele abilitate și ar începe să tragă la răspundere multe persoane”.

Giorgi a mai subliniat la Radio Infinit că grupul nu poate fi închis din moment ce poate livra energie ieftină. „Sistemul Energetic Național, vorbim de siguranța statului, nu poate să-și permită să renunțe la energia pe cărbune și cred că o să facă tot ce e de făcut pentru a prelungi activitatea CEO și să funcționeze grupul 5. Cred că are un randament foarte bun și costurile la energie sunt mult mai reduse față de celelalte grupuri”, a mai spus fostul membru în Consiliul de Supraveghere al CEO.

Vizualizări: 1,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: