Actualitate

Crede că CEO va intra în incapacitate de plată

Cu vânzări de energie care aduc aminte de perioada de după înființare când toate grupurile energetice erau oprite, Complexul Energetic Oltenia riscă să fie executat de bănci. Liderul de sindicat Constantin Crețan spune că toate grupurile energetice, utilajele și spațiile în care își desfășoară activitatea sunt puse gaj la bănci și ele vor fi executate silit pentru că CE Oltenia va intra în incapcitate de plată. 

 

„O să intre în incapacitate de plată, în incapacitate de a plăti datoriile către bănci. Știți că toate grupurile energetice, utilajele și sediile pe care le au la Târgu Jiu și prin județ sunt amanetate la diferite bănci”, a anunțat președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan.

Salvarea vine de la politic

Liderul de sindicat crede că singura șansă de supraviețuire pentru Complexul Energetic Oltenia este implicare politicului. Crețan a dat exemplul Legii 197, atunci când parlamentarii de Gorj, mai puțin Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, au rezolvat problema. „S-a făcut lobby atunci la oamenii politici și am reușit să trecem legea pentru mineri și energeticieni. Au fost doi dintre ei care au fost pe față împotriva noastră. Este vorba de Gheorghe Pecingină și Dan Vîlceanu”, a conchis Crețan.

Vizualizări: 2,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: