Actualitate

Concurs contestat la o instituție publică din Gorj

Un candidat la concursul organizat de Consiliul Județean Gorj pentru ocuparea unui post de consilier debutant a depus o contestație, nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să susțină proba scrisă. În fapt, acesta a întârziat un sfert de oră, drept pentru care nu i s-a mai permis accesul în sală.

Proba scrisă a concursului a avut loc în 16 august, de la ora 10.30, la sediul Consiliului Județean Gorj. Candidatul respectiv trecuse deja de selecția dosarelor și de proba suplimentară, cea de verificare a cunoștințelor de operare PC.

”De asemenea, se constată că în condițiile în care, potrivit propriei mărturisiri a candidatului contestator, acesta a intrat în sala de concurs la ora 10.45, în mod legal Comisia de concurs nu a permis, după începerea comunicării subiectelor prin aducerea la cunoștință a setului de subiecte extras, accesul la concurs a candidatului având dosarul de concurs cu numărul 12228/21.07.2022, declarat absent la apelul nominal efectuat la 10.30”,  se arată în anunțul privind rezultatul contestației depuse de acesta. 

În contestația depusă, candidatul respectiv a spus că a întârziat din cauza aglomerației din trafic, dar și pentru că nu a găsit un loc de parcare. ”Se concluzionează, prin raportare la motivele contestației ce vizează neprezentarea candidatului la începerea probei scrise, că acestea au caracter neserios (trafic intens în zonă, lipsa locurilor de parcare) ce denotă lipsa unor minime diligențe din partea candidatului pentru a se prezenta la ora anunțată de începere a concursului, opozabilă tuturor candidaților înscriși la concurs, pe fondul recunoașterii, în mod explicit, de către contestator a propriei culpe”, se mai arată în document. 

Comisia de soluționare a contestațiilor a constat că au fost respectate prevederile legale, drept pentru care contestația formulată de către candidatul respectiv a fost respinsă ca netemeinică.

În cursa pentru postul de consilier debutant a mai intrat o persoană, care a ajuns la timp pentru a susține proba scrisă. A și promovat-o, obținând 70 de puncte, urmând ca vineri să susțină interviul. 

 

 

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: