La modă

Clinica One Medical, încă un pas spre medicina de ultimă generație. Gorjenii scapă de drumurile spre marile spitale!

Clinica One Medical a implementat un nou protocol de investigație necesar pentru chirurgia cardio-vasculară minim invazivă și anume evaluarea TAVI. Astfel, examinările CT, efectuate în clinica din Târgu Jiu au ajuns la nivelul celor care se efectuează în centrele mari din țară iar pacienții din județul Gorj nu mai sunt nevoiți să se deplaseze, sute de kilometri, pentru a efectua aceste investigații.

Angiografia CT joacă un rol deosebit de important în selectarea protocolului pentru TAVI, au explicat reprezentanții Clinicii One Medical într-o postare pe pagina de Facebook.

„Din dorința de a evolua și a răspunde nevoilor pacienților care se adresează clinicii noastre am implementat un nou protocol de investigație necesar pentru chirurgia cardio-vasculară minim invazivă și anume evaluarea TAVI.

TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) sau TAVR (Transcatheter Aortic Valve Replacement) este o metodă nouă, intervențională, utilă la pacienții cu stenoza aortică severă la care este necesară înlocuirea valvei aortice, care datorită riscului chirurgical ridicat nu pot fi candidați pentru înlocuirea chirurgicală clasică a valvei.

În acest scop screeningul, dar și măsurătorile rădăcinii aortice au o importanță deosebită pentru a asigura succesul intervenției pe de o parte, dar și pentru selecționarea pacienților pentru TAVI, pe de altă parte.

Angiografia CT joacă un rol deosebit de important în selectarea protocolului pentru TAVI, în evidențierea detaliilor anatomice ale rădăcinii aortice și ale inelului aortic, în selectarea locului de abord, dar și în determinarea unghiurilor pentru optimizarea procedurii de implantare a valvei aortice.

Detaliile legate de anatomia inelului aortic, relația inelului cu arterele coronare sunt deasemenea elemente esențiale în realizarea acestei proceduri.Examenul CT multislice permite deasemenea efectuarea de reconstrucții 3D cu o rezoluție spațială ridicată.

Tot în urma examenului Angio-CT se stabilește modalitatea de abord prin ax ilio-femural sau subclavicular și toate depind de acuratețea examinării și a măsurătorilor efectuate.

Suntem bucuroși că am reușit să aducem examinarile CT care se fac în Clinica Medical One la nivelul celor care se efectuează în centrele mari din țară iar pacienții din județul Gorj nu mai sunt nevoiți să se deplaseze pentru a efectua aceste investigații”, au transmis reprezentanții clinicii.

Clinica One Medical, condusă de renumitul ortoped Bogdan Niculescu, are o echipă multidisciplinară de specialiști care lucrează împreună, asigurând un diagnostic precis și tratamente personalizate pentru fiecare pacient în parte. În plus față de serviciile medicale specializate, oferă și servicii avansate de imagistică. Acestea includ Tomografia Computerizată (CT), radiologia digitală și ecografia. Folosind aceste tehnologii de ultimă oră, se pot obține imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului. Acest lucru ajută la diagnosticarea și monitorizarea a numeroase afecțiuni și boli, cu mai multă precizie.

 

 

Vizualizări: 6,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: