Politică

Claudiu Manta: Au hămălit oamenii și apoi nu le-au mai prelungit contractele

Deputatul de Gorj Claudiu Manta condamnă deciziile șefilor din Complexul Energetic Oltenia care, spune parlamentarul, nu au prelungit contractele celor peste o sută de salariați după criterii reale. Din contră. Deputatul susține că unii angajați au fost trecuți pe lista neagră doar pentru că au fost în campanie alături de social-democrați. 

 

Mai mult, Claudiu Manta a declarat la Radio Infinit că nu există niște criterii obiective care să fi stat la baza deciziei de a nu prelungi cele 124 de contracte. “În principiu, oamenii au dreptate în ce privește neprelungirea contractelor de muncă. E inadmisibil să nu existe niște criterii. Nu vreau să cred ce se vehiculează, că s-a făcut această neprelungire pe principiul PCR – pile, cunoștințe, relații. Dramatic e că se întâmplă așa ceva”, a reacționat deputatul de Gorj, Claudiu Manta. 

 

 

Parlamentarul a mai făcut o acuzație dură. Unii angajați din cariere au fost dați afară pentru că s-au afișat în campanie alături de liderii PSD: „Ce spun dumnealor că pentru cei care au medicale, nemotivate, am discutat cu colegi de-ai noștri și care au fost concediați, întâmplător pesediști, nu li s-au mai prelungit nici lor contractele de muncă deși nu aveau o zi de medical ori vreo absență nemotivat. Din contră, au fost hămăliți, munciți și nu li s-au mai prelungit contractele. Nu se poate să nu ai niște criterii obiective. Nu se poate! Avem membri de partid care au fost în campania electorală. E vorba de câteva cazuri pe care le cunosc eu, dar or mai fi și altele. Nu vreau să cred că are vreo legătură, dar bănuiala mea e că niște șefi de cariere au pus pe liste acești oameni în funcție de niște criterii numai de dumnealor știute”.

 

 

De când a fost instalată noua conducere la vârful companiei, transparența a devenit o ecuație cu multe necunoscute. Noii directori, în frunte cu Dan Iulius Plaveti, nu comunică nici cu presa, nici cu autoritățile și nici cu parlamentarii. Forțați de împrejurări, au transmis două comunicate de presă după ce au intrat zeci de oameni în greva foamei la geamul lor, dar nu au spus concret nici de ce nu le-au fost prelungite contractele și nici ce soluții sunt pentru bieții oameni.

„Compania are o problemă de comunicare. Cu Directoratul companiei, nu avem nicio comunicare. Iar asta e inadmisibil. Pe vremea domnului Burlan, păstram o legătură constantă în ce privește chestiunile companiei. De când avem actualul Directorat, nu am avut comunicare. Să răspundă cine i-a numit. Nu eu, nici PSD nu i-am numit”, a mai declarat deputatul la Radio Infinit.

 

Vizualizări: 2,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: