Actualitate

Ciurel: Nu avem bani să ne autofinanțăm!

Directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul Complexului Energetic Oltenia din anul 2026. Ciurel crede că, odată cu intrarea în conservare, atunci vor exista probleme financiare pentru că încă nu a fost definit încă termenul de intrare în rezervă, iar în perioada respectivă CE Oltenia trebuie să se atuofinanțeze și nu sunt bani pentru așa ceva.

„Intrarea în conservare din anul 2026, într-un fel de rezervă pe care nimeni nu a definit-o până la ora aceasta, rezervă care trebuie autofinanțată și nu știm cu ce bani încă să facem acest lucru”, a anunțat Ciurel.

Lipsă de personal la CEO

Ciurel anunță că producătorul de energie să confruntă cu o lipsă acută de personal, iar șefii companiei nu s-au gândit să specializeze oamenii pentru posturi deficiente, dar i-au trimis la cursuri pentru parcuri fotovoltaice. „Lipsa de personal pentru că CE Oltenia a acordat cu mare fast diplome la operatori parcuri fotovoltaice, avem operatori foarte bine pregătiți și au făcut cursuri intensive însă nimeni nu s-a pregătit însă pentru funcționarea pe cărbune. Nu mai avem operatori pentru turbine și pentru cazan”, a încheiat Ciurel.

Vizualizări: 2,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: