Politică

Cîțu spune că, dacă există onoare, vor fi demisii după cazul Foișor

Evacuarea forțată a spitalului Foișor din Capitală, vineri noaptea, cu tărgi plimbate printre jandarmi, protestatari și jurnaliști, ar trebui să se lase cu demisii. Asta crede premierul Florin Cîțu, cu mențiunea că asta este o chestiune care ține de onoare.

„Domnule prim-ministru, aș vrea să vă întreb, văzând acele imagini de la Spitalul Foișor, cine ar trebui, în opinia dvs. să facă un pas în spate?”, a fost întrebat Cîțu de jurnaliști.

„Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal, după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

Spitalul Foișor, în privința căruia s-a luat decizia de a fi transformat în unitate pentru îngrijirea pacienților infectați cu coronavirus, a primit ordin de evacuare a pacienților internați, vineri, fără să se precizeze ora. Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare pe timp de noapte, unii dintre ei la câteva ore de la operație. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, spune însă că vina pentru situația de la Foișor nu îi aparține pentru că spitalul „nu este sub autoritatea ministerului, ci a primăriei Capitalei”. „Spitalul Foișor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătății, ci a Primăriei Capitalei. Mai pe scurt și mai pe românește, Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării, chiar dacă vorbim despre o situație de criză. Lucrurile pot fi blocate, fie din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află”, a spus ministrul Sănătății.

La rândul lui, șeful DSU, Raed Arafat, a spus că operațiunea s-a făcut noaptea pentru că discuțiile cu conducerea spitalului au durat toată ziua și nu mai era timp de pierdut, fiind pacienți Covid care aveau nevoie să ajungă la ATI. Arafat susține că s-a creat un disconfort pacienților evacuați, dar s-a recurs la asta pentru a salva alte vieți.

Consilierii USR PLUS de la București îi cer primarului Nicușor Dan nu să își asume vreo răspundere, ci să demită directorul spitalului Foișor. 

Cu alte cuvinte, dacă vrea demisii de onoare, premierul Cîțu poate să aștepte mult și bine. Cel mult va fi un Acar Păun, nevoit să aibă onoare, ca să se stingă scandalul mediatic. Iar de schimbat nu se va schimba nimic și nu putem decât să așteptăm următoarea tragedie.

 

 

Vizualizări: 2,493

Alte articole din Politică:

Citește și: