Actualitate

CEO va da înapoi sute de milioane de euro, crede Ciurel

Practic, Complexul Energetic Oltenia e închis! Afirmația îi aparține directorului Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel. Acesta a declarat la Radio Infinit că degeaba are compania nouă mii de angajați pentru că nu sunt de care trebuie și că producătorul de energie trăiește din ajutorul de la stat, că în ultimii ani și-a creat o imagine falsă printr-un profit fals și e în mare pericol de a da înapoi sutele de milioane pe care le-a primit de la stat.

 

Mai mult, Laurențiu Ciurel e convins că nici dacă oficialii de la Bruxelles ar fi de acord cu o amânare a termenelor pentru închiderea mineritului, nu se va putea îndrepta nimic. De tăiat s-a tăiat, dar de pus ceva în loc, nu s-a pus.

„Și o eventuală aprobare a Bruxelles-ului peste o lună sau două nu are niciun efect asupra companiei. Compania se stinge prin lipsa de personal și prin lipsa de personal calificat. Sunt mii de oameni, dar nu sunt de care trebuie. Activitatea e complet nesustenabilă, cu trei grupuri, să plătești nouă mii de oameni. Se trăiește din ajutor de stat. Asta nu e o soluție. Ajutorul ăsta probabil cineva îl va da înapoi pentru că nu s-a făcut nimic din obiectivele care erau angajate, pe baza cărora au venit banii. Au fost buni numai că s-a adăugat la profit ajutorul acesta de stat și am ieșit cu profit în fiecare an, cu profit fals, creând o imagine falsă. De fapt, situația e foarte gravă”, a explicat Ciurel. 

Directorul Termocentralei Rovinari a explicat că și conservarea grupurilor va însemna sume importante de bani pe care compania nu le are și nu va putea să conserve nimic.

„Returnarea ar însemna niște sute de milioane de euro pe care statul român ar trebui să-i dea înapoi. Ideea era că până la anumite termene, unele până în 2024, se pun în funcțiune noi capacități care să suplinească pe cele deja oprite până atunci. Regimul de conservare va fi autofinanțat. Cine o să producă banii ăștia dacă nu s-a pus nimic în loc și noi închidem tot în 2026 și trecem cu ele în conservare? Nu o să se poată face treaba asta. Practic, complexul e deja închis”, a declarat Ciurel la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: