Actualitate

CEO a găsit bani să mai cumpere niște benzi transportoare

Le-a ajuns cuțitul la os! După mulți ani în care minerii au cârpit benzile transportoare cum au putut, Complexul Energetic Oltenia a alocat niște bani să cumper covoare de cauciuc pentru cariere.

 

Discutăm despre aproape două milioane de lei. Benzile transportoare vor fi livrate la depozitele de la Turceni și de la Rovinari.

Nu s-a mai investit de mult în benzi transportoare, iar greul a căzut pe salariații din producție care au fost nevoiți să le cârpească pe cele existente și foarte solicitate ca să poată să transporte în continuare cărbune. 

Ultimele planuri făcute de Ministerul Energiei arată oricum că, în doi ani, mai rămân doar două cariere de cărbune în funcțiune. Jilț Nord, care ar trebui să se închidă în 2027, Pinoasa, care are termen limită 2030. Roșiuța și Roșia vor fi ultimele care se vor închide. În 2030. Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile în realitate și dacă se va mai modifica ceva din ce e scris deja în planul de restructurare pe care toată lumea îl promite amânat, dar nu s-a amânat încă nimic.

Vizualizări: 849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: