Social

Centru de colectare prin aport voluntar, la Târgu Jiu

Un centru de colectare prin aport voluntar va fi construit în Cartierul Bârsești, din Târgu Jiu. Investiția are o valoare de aproape două milioane de lei. Banii pentru acest centru vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

“Proiectul propus Înființarea unui Centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Târgu Jiu contribuie la creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor și la implementarea principiilor economiei circulare și are un impact direct semnificativ asupra aspectelor de mediu și asupra problematicii schimbărilor climatice. Investiția în sine reprezintă prima fază a ciclului de management al deșeurilor, respectiv colectarea separată, ceea ce va conduce, în mod evident, la dezvoltarea economiei circulare, inclusiv prevenirea și reciclarea deșeurilor. 

Proiectul este amplasat în Municipiul Târgu Jiu, zona Cartier Bârsești, zonă care nu prezintă risc ridicat la temperaturi extreme, furtuni puternice, inundații, alunecări de teren, cutremure, secetă”, transmite municipalitatea. 

Vizualizări: 529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: