Actualitate

Cele trei legi care pun în pericol viitorul minerilor

Nu e nicio echitate dacă iau din banii minerilor, dar pensiile lor nesimțite le păstrează! E oful multor foști sau actuali mineri care au muncit în condiții grele și care s-au trezit că le sunt tăiate pensiile pentru că actuala lege nu mai ia în calcul grupele de muncă.

 

Și Legea pensiilor nu e singura care golește buzunarele minerilor. Sindicalistul Manu Tomescu a explicat exact de ce pierd oamenii.

“Legea pensiilor, ordonanța trenuleț cu legea fiscală și Legea decarbonizării. Toate aceste trei legi ne afectează foarte tare, ne pun în pericol locurile de muncă, veniturile, ne pun în incertitudine viitorul. Să fie clar pentru toată lumea! Legea pensiilor nu înseamnă doar pensionari. Legea pensiilor afectează în primul rând salariații care sunt azi în activitate. Nu mai sunt recunoscute condițiile de muncă deși oamenii au contribuit. Fiecare lucrător care lucrează în industrie grea face un contract cu statul prin care statul se angajează că dacă el muncește în acele condiții grele și foarte grele, când va îmbătrâni, va beneficia de niște drepturi. Vine Guvernul acum și rupe acest contract și spune că degeaba te-ai îmbolnăvit și ai muncit în condiții cu noxe, factori de risc”, a explicat Manu Tomescu la Radio Infinit. 

Manu Tomescu a mai adăugat și faptul că salariații din minerit și nu numai sunt hotărâți să ajungă până la greva generală dacă nu vor fi luați în calcul de guvernanți.

„Nu e nicio echitate când ei își păstrează pensiile speciale și nesimțite. Un miliard de euro. Și noi nu merităm nici pe ce am plătit să ne fie recunoscut. Am discutat la Uricani și toate sindicatele afiliate la FNME au hotărât să înceapă un calendar de proteste, culminând cu o grevă generală. Am început pașii, cu proteste în fața Guvernului și propunerea noastră e să se facă grevă generală în tot sectorul, în energie și nu numai, toți cei afectați cu grupele de muncă și sunt afiliați la FNME”, a mai spus Manu Tomescu.

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: