Social

Cel mai mare dispensar din mediul rural va fi ridicat în Gorj

Proiecte ambițioase în comuna Peștișani. Aici este realizat cel mai mare dispensar medical din mediul rural. Odată ce va fi gata, aici vor fi mutați medicii de familie și centrul de permanență.

Autoritățile anunță că vor căuta și medici care să asigure consultațiile pentru localnicii din Peștișani și nu numai.

„În toamna aceasta, recepționăm cel mai mare dispensar din mediul rural. Vom putea muta medicii de familie, centrul de permanență și să aducem medici care să asigure consultații pentru cetățenii din întreaga zonă, nu numai din Peștișani”, a spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Nu este singura investiție în lucru. Un centru de zi pentru copii este ridicat în localitate. De asemenea, și o grădiniță cu program prelungit este realizată de la zero cu bani europeni.

„Avem în lucru și un centru de zi pentru copii. Urmează să-l realizăm anul viitor. Finalizăm grădinița cu program prelungit. Va fi o construcție cum nu am mai văzut prin alte părți, cu spații verzi deasupra, flori, arbuști, încălzire prin pardoseală. Copiii vor avea camere de joacă, de somn, de lecții, spații pentru activități mai ample, fiecare cu dușuri și vestiare. E ceva deosebit, făcut pe fonduri europene. Tragem tare să fie gata până în decembrie și să-i dăm drumul anul viitor după ce obținem autorizațiile”, a mai punctat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Vizualizări: 948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: