Politică

Ce spune ministrul Rafila despre construirea unui spital nou în Târgu Jiu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, confirmă ce a anunțat și deputatul Mihai Weber. În Gorj, va fi construit un corp nou de spital. Banii vor veni de la Banca Europeană de Investiții. La Târgu Jiu e nevoie de o astfel de investiție, spune și Alexandru Rafila. 

 

Vorbim de un proiect de peste 700 de milioane de lei.  „Guvernul României elaborează criteriile pe baza cărora vor fi eligibile noi investiții în asistența medicală spitalicească. În PNRR, 22 de județe, inclusiv Gorj, au fost lăsate pe dinafară. Aceste investiții au prioritate și, în ceea ce a făcut Consiliul Județean, și-a făcut bine treaba în sensul că există teren disponibil, e liber, e în proprietatea Consiliului Județean. Studiul de fezabilitate e finalizat așa că există toate argumentele ca acest spital să poată să fie finanțat de la Banca Europeană de Investiții mai ales că și suma solicitată estimată pentru construcția acestui spital, de circa 750 de milioane de lei, e o sumă rezonabilă pentru un spital județean de care Gorjul are nevoie având în vedere că investițiile au lipsit”, a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

Pentru că mulți politicieni care cred că toată lumea minte ca ei în campania electorală au comentat pe marginea acestui subiect și au declarat că nu se va face niciun spital, ministrul Sănătății a spus ferm că investiția se va realiza. 

„Nu e o promisiune electorală. În multe județe, se construiesc spitale noi. E normal să existe o stimulare a investițiilor și în județele care nu au beneficiat de fonduri anterior”, a mai spus Rafila într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: