Actualitate

Ce șanse sunt să mai fie pornit un grup la Turceni

Goana după energie antrenează goana după cărbune. Transelectrica recomandă să fie pus în funcțiune grupul 7 de la Termocentrala Turceni, care a fost închis în iunie, anul trecut. De la fața locului, lucrurile sunt realizabile numai că lipsește o piesă foarte importantă: oamenii. 

 

E semnalul de alarmă pe care îl trage liderul de sindicat Eugen Iovan. Acesta a declarat la Radio Infinit că grupul 7 poate fi repornit printr-o simplă apăsare de buton, însă marea problemă este că lipsește personal. 

Mai mult, dacă nu ar fi fost pensionarii mult huliți de unii sindicaliști, Eugen Iovan spune că „eram închiși de anul trecut”.

„Grupul 7 e funcțional. E în conservare și respectă toate regulile. Apasă pe buton și pornesc băieții. Ei sunt cu arma la picior. Nu s-au luat piese, nu ai voie să te atingi de el dacă e în conservare. Nu cred că e nevoie de mulți bani pentru anumite lucrări de mentenanță. Nu e personal nici de deservire, nici de reparații. Din trei, să putem să funcționăm cu două și unul să fie rezervă. Mai dă voie să angajeze, mai luăm de la firmele care sunt colaboratoare cu noi, de la montaj, unde mai există oameni cu înaltă calificare. Cei care spun că sunt pensionari angajați pe pile habar nu au ce vorbesc. Dacă nu veneau pensionarii, eram închiși de anul trecut”, a declarat Eugen Iovan.

Despre faptul că la momentul închiderii grupului 7 Turceni, nu a existat un plan de conservare, Eugen Iovan nu declară nimic. Pe atunci tăcea și era preocupat să se tragă în poze cu Virgil Popescu, fiind lipsit de reacție. 

Vizualizări: 2,341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: