Politică

Ce i-a transmis primarul Romanescu lui Iordache vizavi de turnul de la CET

Primăria Târgu Jiu a răspuns la solicitarea electorală a senatorului Ion Iordache de a afla detalii despre terenul din zona CET și despre turn. Municipalitatea i-a transmis că are două variante să preia turnul și terenul: concesionare sau achiziție la licitație. Primarul Marcel Romanescu a declarat că nu s-ar opune unei astfel de investiții chiar dacă ar veni dinspre Ion Iordache, însă se teme că toată această dezbatere nu e decât o temă de campanie care nu va avea niciun deznodământ. 

 

Primăria Târgu Jiu i-a cerut lui Iordache să-i spună și suma de care ar dispune el sau potențialii investitori despre care vorbește ca să vadă dacă proiectul cu care s-a lăudat parlamentarul ar avea șanse să devină realitate. Doar că acesta din urmă nu poate face o estimare și n-are nici investitorii momentan. „Să spui o cifră exactă trebuie făcut un studiu de fezabilitate. Trebuie timp, cheltuială și implicarea specialiștilor”, a spus senatorul Iordache.

Marcel Romanescu i-a transmis cum ar putea primăria să predea terenul și turnul. „Au depus o solicitare să spunem care sunt condițiile pentru preluarea terenului, a celor 3.500 de metri pătrați de lângă turn și a turnului. Le-am și dat răspuns. Răspunsul puteam să i-l transmit și verbal, nu neapărat scris. Terenul este inventariat în domeniul public și poate fi concesionat în urma unei licitații. Turnul e în domeniul privat al municipiului și, de asemenea, poate fi concesionat sau achiziționat. Sper ca cele patru planșe să se concretizeze cu un proiect serios, să nu fie doar o temă de campanie. Din patru fotografii pe care le am la mapă, nu pot spune că e un proiect de cinci milioane, zece sau 40 de milioane de euro și le solicităm să spună și suma pe care ar putea să o investească potențialii investitori. Eu fac acest apel de trei ani, că sunt dispus să negociez cu cel care ar vrea să dezvolte acea zonă”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

 

Edilul a declarat că atunci când s-a făcut PUZ-ul, turnul a fost trecut în zona agrementului. Municipalitatea nu dispune de fonduri pentru a pune în valoare turnul mult dezbătut. Marcel Romanescu avansează faptul că nu s-ar putea face o investiție fără 30 de milioane de euro. „Aș fi extrem de încântat dacă s-ar face această investiție. Nu contează cine o face. O poate face și domnul Ion Iordache. Investiția ar fi benefică pentru municipiu, dar totuși cred că e doar o acțiune de campanie electorală”, a mai afirmat edilul.

 Gargară electorală ca în această campanie, nu a mai existat. O inepție pe oră și o manipulare la fiecare jumătate de oră. 

Vizualizări: 3,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: