Actualitate

Ce fac alții cu termocentralele pe cărbune

 Polonezii nu s-au apucat să-și taie termocentralele ca să le vândă la fier vechi și  nici să-și închidă capacitățile din minerit așa cum a făcut statul român cu ale noastre: fără studii de impact, fără analize de cost sau dezbateri la care să fie chemați cei afectați.

Polonezii încă nu sunt siguri că fără termocentralele pe cărbune consumul național nu va avea de suferit. Din acest motiv, până nu au un plan cap-coadă nici nu se apucă săînchidă ceva.

Și, astfel, ponderea energiei pe cărbune în Polonia este de 60%.

Atunci când vine vorba despre viitorul termocentralelor pe cărbune, care în prezent asigură peste 60% din producţia de electricitate a Poloniei, Guvernul de la Varşovia trebuie să ia în calcul cererea de electricitate, costurile, impactul asupra mediului şi interesele muncitorilor şi comunităţilor afectate, a spus Jakub Jaworowski, ministrul responsabil cu gestionarea companiilor de stat.

„O simplă privire asupra mixului energetic al Poloniei este suficientă pentru a înţelege că nu putem opri încă termocentralele pe cărbune. Ele vor fi deconectate de la reţea în timp, însă important este să găsim traiectoria corectă”, a subliniat acesta la o întâlnire cu jurnaliștii, la începutul acestei săptămâni.

Vizualizări: 3,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: