Eveniment

Ce au descoperit inspectorii ITM după controalele din carierele din Gorj

Nu seceta și nici cutremurele nu au provocat dezastrul de la Pinoasa! O confirmă verificările făcute de inspectorii de muncă din Gorj care au fost în control în toate carierele Complexului Energetic Oltenia. Principalele probleme au fost că nu se respectă monografia de lucru și nici documentația tehnică. În plus, în multe cariere, riscul să se repete incidentul de la Pinoasa este foarte mare. 

 

Inspectorii de muncă au dat amenzi în valoare de 50 de mii de lei și au dispus noi măsuri urmând să revină în control în cariere. 

După ce Corpul de Control al ministrului Energiei a dat vina, în mare măsură, pe secetă și pe cutremure pentru alunecarea de teren de la Pinoasa, unde două utilaje de mare capacitate au fost distruse la începutul acestei luni, inspectorii de muncă au confirmat ce știa toată lumea, dar nimeni nu voia să recunoască: se excavează haotic în goana după cărbune, iar acest lucru poate duce la nenorociri.

„Au fost efectuate controale în toate carierele Complexului Energetic Oltenia care își desfășoară activitatea pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi de 50 de mii de lei. Deficiențele, aproape în toate carierele, sunt nerealizarea măsurilor dispuse anterior cu privire la modului de exploatare minieră atât monografia de lucru, cât și documentația tehnică la executarea lucrărilor. Sunt anumite riscuri ca malul să cadă din nou. Inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni urmând ca angajatorul să se conformeze”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj, la Radio Infinit. 

Inspectorii de muncă vor reveni în cariere să se asigure că măsurile trasate vor fi respectate. „Pe lângă controalele dispuse, am avut discuții cu conducerea CEO, responsabilii pe SSM. Le-am atras atenția să respecte, în primul rând, normele de sănătate și securitate în muncă. Controalele au fost finalizate, li s-au dat din nou măsuri și vor fi verificați din nou”, a mai punctat George Romanescu.

 

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: