pamFLEȚI

Ce a inventat Burduja. Doar tichia de mărgăritar îi mai lipsește

 Cu minerii și energeticienii în stradă, cu un sistem energetic mutilat de tăieri de capacități, un sistem ce riscă periodic să pice în cap, cu importuri masive, actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, e preocupat să inventeze evenimente pentru cei care ”au muncit zi și noapte să reaprindă lumina în casele românilor”. 

Oricât am vrea să ne lăsăm fermecați de optimismul, cel puțin nelalocul lui, afișat deșănțat de Burduja, e din ce în ce mai greu digerabilă toată prestația ministerială. Un ultim eveniment inventat de acesta este ”Gala Energiei Românești”. Ne tot întrebăm ce e de sărbătorit... Că alții, au alte păreri.

”Cel mai probabil actualele prețuri se vor menține neschimbate, până la 31 martie 2025. În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare, cu mai multe variante de preț care variază între 1,30 și 1,43 lei/kWh cu TVA inclus. Dumitru Chisăliță, Președinte AEI, prezintă:

Prețul ofertat pentru perioada post plafonare este cu 100 – 120% mai mare decât prețul de dinainte de plafonare. Prețul post plafonare este: cu 1,5 – 11% mai mare decât prețul actual al consumatorilor cu un consum mai mare de 255 kWh/lună; cu 62 – 78% mai mare decât prețul actual al consumatorilor cu un consum între 100 – 255 kWh/lună; cu 90 – 110% mai mare decât prețul actual al consumatorilor cu un consum de până în 100 kWh/lună.

Scăderea acestui preț se va întâmpla doar prin concurență, reducerea fiscalității sau/și reducerea costurilor unitare”.

Cu alte cuvinte, în martie 2025, Burduja ne va fi lăsat deja cu facturile umflate. 

 

 

 

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: