Politică

Ce a decis Biroul Electoral în privința contestațiilor

Peste 20 de contestații au fost depuse de diverse partide ori candidați la Biroul Electoral Județean. Cele mai multe au vizat alegerile din Târgu Jiu și sunt candidați care au cerut ca voturile să fie renumărate. Cei din cadrul Biroului Electoral Municipal au constatat că nu se justifică acest lucru. 

 

De exemplu, candidatul independent Marian Ciofâcă a solicitat renumărarea voturilor în trei secții și a transmis că au fost suspiciuni de fraudă. Comisia a decis că nu este cazul să fie renumărate voturile, iar aspectele privind fraudarea alegerilor au fost înaintate către Biroul Electoral Central. O sesizare similară de la ANC a ajuns tot acolo. La fel, și una de la ADU. 

Și PNL a cerut să se numere voturile încă o dată la Târgu Jiu, dar Biroul Electoral a decis că acest proces nu se justifică atâta timp cât nu s-au sesizat nereguli în timpul procesului electoral. 

De asemenea, Biroul Electoral Municipal a decis să se renumere voturile la o secție de vot. Vor fi renumărate voturile pentru Consiliul Județean, nu și pentru Primăria Târgu Jiu. 

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: