Anchetă
Caz grav: Dosare judecate la un tribunal din Oltenia ajung în recurs la amanta judecătorului!
Un jurnalist din presa centrală a demascat o incompatibilitate rară în justiția din Oltenia. Un judecător de tribunal, din Mehedinți, fost procuror gorjean, ar avea un copil cu o judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, dintr-o relație din afara căsătoriei, neasumată de părți. S-a ajuns astfel în situația în care decizii date de judecătorul respectiv să fie verificate în recurs de judecătoarea cu care are un copil, deși aceasta ar fi obligată să se recuze, dată fiind relația pe care o au.
Jurnalistul este Alexandru Căutiș și nu a dat numele celor doi magistrați, ci doar indicii. “Este vorba despre o judecătoare care a avut în aceeași perioadă relații sexuale cu doi magistrați, adică și cu un procuror, și cu un judecător, în urma acestora rezultând un copil. Este vorba de judecătoarea I, judecător la Curtea de Apel Craiova, Secția Penală, care, începând cu anul 2018, a avut o relație intimă cu procurorul B. În același timp, pe ascuns, ea mai avea o relație, și mai intimă, cu un judecător, judecătorul S, de la Tribunalul Mehedinți, tot Secția Panală. Spunem „și mai intimă” întrucât această relație a fost ascunsă chiar și procurorului-amant, nu numai celor din jur. Din aceste relații cu doi oameni din Justiție s-a născut un copil. Mai trebuie spus că procurorul, pe când avea relații intime cu judecătoarea, era căsătorit și era tatăl unui copil rezultat ca urmare a căsătoriei. De asemenea, judecătorul din Mehedinți era căsătorit și avea doi copii. Aflând că va fi tatăl unui copil din relația extraconjugală, procurorul B divorțează de soție și începe o relație mai strânsă cu judecătoarea, crezând că el este tatăl copilului pe care aceasta îl naște. În certificatul de naștere al copilului, la capitolul „tată”, din sursele noastre, este trecut… „Natural”. Nici pe procurorul B, nici pe judecătorul S nu-i cheamă „Natural”. Prin acest termen judecătoarea a ascuns numele tatălui copilului său. Dar nu l-a ascuns numai de ochii publicului, de ochii intimaților ale căror procese le judecă, ci chiar și de ochii procurorului-amant, care se credea tatăl acelui copil. După vreo doi ani, în care procurorul-amant, crezând că este tatăl copilului, a divorțat de soția lui, acesta află de la judecătoarea I. adevărul: tatăl copilului rezultat din amantlâcul cu judecătoareA este de fapt un alt magistrat… un judecător ținut ascuns, cel numit în acte cu apelativul „Natural””, este o parte din dezvăluirea lui Căutiș, pe care o puteți citi AICI.
La finalul articolului, Căutiș a precizat că va publica numele celor doi magistrați care au o relație neasumată, dacă nu vor fi luate măsuri împotriva lor.
Lucrurile nu se opresc însă aici. Articolul lui Căutiș a fost publicat de o judecătoare, Sorina Marinaș, pe o pagină de facebook cu circuit închis, dedicată doar procurorilor și judecătorilor. Căutiș le-a cerut administratorilor paginii să șteargă postarea și mesajele injurioase la adresa lui. “Doamna judecător Sorina Marinaș se simte vizată de acea anchetă jurnalistică în desfășurare, care la acest moment nu face publice numele magistraților ce se fac vinovați de ascunderea unei relații personale din care a rezultat un copil și care sunt (sau pot fi) în stare de incompatibilitate profesională în judecarea unor procese?”, se întreabă jurnalistul.
Sorina Marinaș este judecator la sectia penala a Curtii de Apel Craiova și l-a amenințat pe Căutiș cu acțiunea în instanță. Asta după ce Căutiș spusese într-un comentariu că va sesiza Inspecția Judiciară. Iată dialogul purtat de cei doi pe facebook:
"Sorina Marinas: Alexandru Cautis stati liniștit, am sesizat eu. Am solicitat personal să vină inspecția să verifice. Ne vedem în acțiunea în răspundere civilă delictuala.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, eu stau foarte liniștit. Nu eu am postat pe Forumul Magistraților. Nu eu am amenințat pe cineva. In ce calitate ne vedem în proces???? Adică cine ești tu???
Sorina Marinas: Alexandru Cautis reclamanta sunt. Dvs și persoana care v a determinat să scrieți "articolul" sunteți pârâți.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, ești judecătoarea care are copilul cu judecătorul?
Sorina Marinas: Alexandru Cautis sunt cea căreia o să i plătiți despăgubiri. O seară frumoasă!
Alexandru Cautis: Dacă citești cu atenție (nu foarte mare atenție) eu nu am dat numele în clar. Vezi să nu fie invers.
Sorina Marinas: Alexandru Cautis stabilește instanta faptele, vinovăția, legături de cauzalitate, despăgubiri. Totul la instanță. Nu discut dosare. Am interdicție.
Alexandru Cautis: Te mai întreb o dată: în ce calitate mă ameninți că mă dai în judecată???? Pana acum nu știu decât ca scrii pe un forum de judecători, deci ești magistrat. Te mai întreb o data: ești judecătoarea de care am publicat eu?
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, ai Interdicție, ca judecător, și să cataloghezi și să jignești jurnaliști, articole de presă despre justiție. Ai Interdicție și să fii în stare de incompatibilitate.
Sorina Marinas: Alexandru Cautis aducerea la cunoștință a unei acțiuni civile nu constituie amenințare în sensul legii. Întrebați pe cel care v a convins să publicati minciunile. Trist...
Sorina Marinas: Alexandru Cautis ok, cum ziceți dvs. Stabilește instanta și IJ.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, aducerea la cunoștința din partea unei persoane care se identifica. Și doi, aducerea la cunoștința se face oficial, nu pe forumuri de magistrați. Ce ați făcut este AMENINȚARE. Dar să avem răbdare.
Alexandru Cautis: Am pus la plural fiindcă au fost mai mulți magistrați care și-au permis să comenteze cu injurii un articol care vorbea despre o incompatibilitate a unui judecător.
Sorina Marinas: Alexandru Cautis da, cum ziceți dvs. Eu zic să deschideți un cod și o carte. Dvs și cel care vă încurajează în demers. Și, astea, fiind spuse, apreciez dacă nu mă mai pomeniți în demersul "jurnalistic". Numai bine!
Alexandru Cautis: Te mai întreb o dată: în ce calitate, CONCRET, îmi scrii că mă dai in judecată?
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, ești judecătoare???
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, cum de îți permiți să îmi spui că mă dai în judecată pentru un articol în care nu ai fost numită??? Ca judecător nu știi ce este delict și ce nu???
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, eu nu am pomenit numele tău. Dar am aflat că tu, ca judecător (pe forum sunt judecători) ti-ai permis să mă ponegrești. Atunci te-am contactat curios să aflu de ce. Acum înțeleg: Gestul tău era pentru a amenința, pentru a intimida. Frumos din partea unui judecător.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, văd că ești ocupată să comentezi pe Forumul Magistraților (desi nu spui dacă în calitate de judecător neutru sau chiar in calitate de judecătoarea-cu relații personale nedefinite la care face referire articolul meu) dar raspunde-mi la ce te întreb, dacă tot te-ai băgat în seamă…
Sorina Marinas: Alexandru Cautis 302 alin 4 cp, dacă toți divulgati conversații private... Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dureroasă legea penală...
Alexandru Cautis: Sorina Marinas:-))))))))) Nu știi să citesti??? Ești judecător și nu pricepi atâta lucru??? Mesajele date pe un forum public (!!!!) chiar dacă cu regim limitat, puse la dispoziția presei de unul dintre participanți, cu scopul de a arăta derapajele unui judecător NU sunt fapte penale!!!
Sorina Marinas: Alexandru Cautis mulțumesc pt probă. Succes!
Alexandru Cautis: Dar te întreb din nou și din nou: ce treabă ai tu cu cazul prezentat în articolul meu??? Te simți cu musca pe căciulă și încerci o intimidare??? Te anunț că ai greșit omul. Și asta ti-o puteau spune mulți dintre cei cu care vorbești.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, te faci de râs.
Alexandru Cautis: Facebook-ul are doua părți: 1 Una privată, mesajele dintre doua persoane 2. Una publică - presupusă de comentarii. Eu nu am publicat încă niciun comentariu de al tău, PUBLIC!!! Dar tu, judecătoarea, care cunosti legea, ai publicat un mesaj adresat in privat tie!!!! Nu-ti este Rușine??????
Sorina Marinas: Alexandru Cautis dvs și patronul dvs n ați înțeles că eu n am nimic de ascuns. Și de aici înainte (prin mijloace legale, că știu că nu vă plac) rezolvam conform legii. Taina lungă, sărăcia omului.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, eu tot legal fac tot!!! Ai răbdare!!!
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, nu am patron. Dar tu ai ceva de ascuns? Și de ce??? Erai cumva in incompatibilitate???
Alexandru Cautis: Sorina Marinas zici ca nu ai nimic de ascuns. Deci nu ai ascuns tatal copilului tău niciodată, ca judecătoare, nu ai ascuns nici de vreun concubin cine e tatal copilului, nici nu l-ai mințit pe concubin ca el e tatal copilului, nu ai ascuns relațiile conjugale in indeplinirea profesiei. …Dar dacă ai ascuns acestea rămâi ceea ce ai tot dreptul: o femeie liberă, dar NU o judecătoare!!!!
Sorina Marinas: Alexandru Cautis va verifica inspecția. Am făcut eu sesizare pe ce susțineti. Nu stați cu grijă. Tot ce e de aflat, vor afla organele competente. Apoi ne vedem la instanță.
Alexandru Cautis: Sorina Marinas, eu nu am de ce să fiu îngrijorat! Voi face și eu, dar cu dovezi, nu doar întrebări. Cât despre faza cu instanța: cine ești tu??? Eu nu am dat nume. Dar te asigur ca voi da!
Sorina Marinas: Alexandru Cautis stabilește instanta ce ați dat și ce nu. Mulțumesc pentru probe. Aveți block.
Alexandru Cautis: Repet din nou: tu ești judecătoarea cu copil făcut cu alt judecator, care a trăit in concubinaj cu un procuror, mințindu-l pe procuror că el este tatal?
Alexandru Cautis: Ce să spun, după ce te bagi in seama singura (ca nu eu am postat articolul pe pagina Forumul Magistraților), după ce îmi aduci injurii acolo (apropo, ia caută dacă e legal să aflu că mi-ai adus in public injurii pe pagina Forumul Magistraților) tot tu faci pe ofuscata și ma ameninți. Dispari!”.
Nu prea ar fi multe de comentat. Este clar că vorbim aici de ceva ilegal, dacă judecătoarea s-a pronunțat în dosare judecate în primă instanță de amant, dar vorbim și de lipsă de moralitate. Nu știm cine sunt cei doi, o să aflăm probabil de la Căutiș, care a promis continuarea dezvăluirilor. Interesant este că mulți magistrați s-au dat ofensați de dezvăluiri și de faptul că nu au și ei viață privată. Ei bine, le reamintesc că de asta au salarii uriașe și pensii speciale, pentru că au multe restricții menite să ne protejeze pe noi, cei mulți, de abuzuri.
Ca o paranteză de final, nici la Gorj lucrurile nu sunt tocmai roz. Avem și pe aici câteva grupări organizate pe vreo 2-3 axe. Indiciile sunt clare și discutăm de implicări directe ale unor avocați, polițiști, funcționari publici, executori, notari, procurori și, nu în ultimul rând, judecători. Arta compromisului și interesul comun îi fac vizibili în diverse spețe. Vom detalia în viitorul apropiat, care/cum și în ce constau procesele urât mirositoare. Dosare fabricate vs dosare îngropate!