Actualitate

Câți gorjeni au arme letale

Aproape două mii de gorjeni au arme letale. Potrivit unei statistici făcute publice de polițiștii gorjeni, sunt 1800 de persoane care dețin peste 3000 de arme letale. De asemenea, la nivelul județului sunt înregistrate și zeci de firme care au arme.

 

"Până în prezent, în baza de date electronică a Registrului Naţional al Armelor Integrat se află înregistrate şi autorizate 1.825 de persoane fizice, care deţin 3.276 de arme letale şi 525 de arme neletale, respectiv 57 de persoane juridice care deţin 731 de arme letale şi neletale", transmite IPJ Gorj. 

 

Polițiștii mai anunță că au făcut zeci de acțiuni în ultimele luni pentru prevenirea și combaterea evenimentelor pe linie de arme, explozivi si substanțe periculoase. "Cu ocazia cercetărilor efectuate, pe lina arme ilegale și braconaj cinegetic au fost indisponibilizate în vederea confiscării 15 arme și 1701 bucăți muniție și elemente componente dintre care 10 deținute ilegal, 23 trofee de vânat (de capră neagră, cerb comun și mistreț), 3 capcane confecționate artizanal, trei detectoare de metale, două monede de patrimoniu național, un dispozitiv de ochire, ridicate cu ocazia efectuării celor 6 percheziții domiciliare", a mai transmis IPJ Gorj. 

 

 

Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: