Actualitate

Câți bani aduce o taxă de drum în visteria unei primării din Gorj

 

Primăriile din mediul rural adună cu greu banii din taxe și impozite. Se întâmplă acest lucru din cauza faptului că, an de an, tot mai mulți gorjeni au rămas fără locuri de muncă, implicit, fără surse de venit. Din această cauză achitarea dărilor către stat a devenit o adevărată corvoadă. Pentru a acoperi sumele ce ar fi trebuit încasate, reprezentanții administrației locale au căutat soluții alternative.

 

În comuna Bustuchin, de exemplu, Consiliul Local a instituit o taxă de drum pentru mașinile de mare tonaj, taxă ce aduce sume importante de bani în visteria bugetului local. 

„Este adevărat că un buget al unui UAT se clădește din taxe și impozite locale, dar trebuie să ții cont și de situația oamenilor. Mulți dintre ei nu mai au locuri de muncă, nu au bani și atunci trebuie să găsești surse suplimentare pentru că nu poți să-i pui în spate cetățeanului ce nu poate duce. Așa se face că, de exemplu, în comuna Bustuchin am aprobat aplicarea unei taxe de drum pentru mașinile de mare tonaj. Este vorba despre 100 de lei pe zi, sumă pe care o plătesc cei care exploatează gazele din zona noastră și le duc prin Austria. Din această taxă, nouă ne intră, lunar, în bugetul primăriei 10-20.000 lei. Am preferat să încasăm acești bani decât să închid ochii și să mă aștept la diverse favoritisme, cum ar fi angajări acolo, înființarea de sonde pe terenul meu sau mai știu eu. Decizia, poate a supărat și politicieni de la vârf, dar nu a contat, important a fost ca noi să aducem bani la bugetul local, care, în mediul rural este destul de vitregit”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin. 

 

Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: